Dat design, functionaliteit en een redelijke prijs goed samen kan gaan, laat Nautica Watches zien met de OCN 44. Nautica Watches is het aan de naam verplicht om voor alles inspiratie op het water te zoeken, en vond dat voor dit horloge in de duistere horizon 's nachts op zee. Deze horizon is vertaald in een nautisch horloge met uiteenlopende functies, speciaal voor de avontuurlijke man.

Kenmerkend en opvallend is de voor de zeilsport bedoelde intern draaibare rekenliniaal aan de rand van de wijzerplaat, waarmee mijlen omgerekend kunnen worden in zeemijlen. Deze liniaal kan ook gebruikt worden voor het berekenen van afstand en snelheid. Verder bevat het horloge een chronograaf die tot 12 uur tijd kan meten en een datumaanduiding. Ook details zoals lichtgevende wijzers, indexen en een waterbestendigheid tot 100 meter, die voor Nautica typisch zijn, ontbreken niet.


De OCN 44 heeft een licht gewelfde  44 millimeter brede stalen kast die doet denken aan een golvende zee. Het horloge is met een zwarte, blauwe en bruine wijzerplaat verkrijgbaar vanaf ? 299,-. Kijk op Horloge.info/Nautica voor meer nieuws en informatie en bezoek NauticaWatches.com.