Dat horlogemerk Nautica niet alleen zeilhorloges met pure nautische kenmerken maakt, onderstreept het met de nieuwe NCT 800. Hoewel de chronograaf wel het ?yacht club? effect heeft, maar dat komt meer omdat het horloge chique en toch sportief oogt. De Nautica NCT800 is er in verschillende combinaties in 45 millimeter en een 38 millimeter variant speciaal voor dames.

Het horloge kán overigens wel gemakkelijk mee het water op: de stalen kasten zijn waterdicht tot een druk vergelijkbaar met op 100 meter onder water. Uitgevoerd met een lederen band en bijvoorbeeld de champagnekleurige wijzerplaat, is het horloge daarnaast ook in de sociëteit van de club te dragen bij een brunch of diner.
De functionaliteit van het horloge met Japans quartz uurwerk, is in eerste instantie misschien wat verwarrend. De chronograaf beperkt zich tot de centrale secondewijzer, waardoor maximaal een tijd van 60 seconden kan worden geklokt. De subwijzerplaat rechts op de wijzerplaat (boven de datum) dient als 24-uurs aanduiding en de subwijzerplaat links voor de gewone seconden.


De 45 millimeter (heren) uitvoering zal vanaf september in de winkel verkrijgbaar zijn met een zwarte, zilverkleurige of champagnekleurige wijzerplaat, of een combinatie van rosé goud met zilver. De 38 millimeter (dames) uitvoering is er met een parelmoeren wijzerplaat met rosé goudkleurige stalen kast en details en een wit lederen band – maar zal helaas niet bij Nederlandse verkooppunten verkrijgbaar zijn.


De herenmodellen gaan ? 239,- kosten. Kijk op Horloge.info/Nautica voor meer nieuws en informatie over het merk, of bezoek Nauticawatches.com.