De Movado Museum Sport collectie werd in 2011 gelanceerd, als een meer modern en mannelijk casual Museum model. Na een chronograaf in 2012, volgt dit jaar een geheel zwarte variant met een 42 millimeter brede PVD zwart stalen kast met dito schakelband, waardoor Movado?s Museum collectie een volgende stap in sportieve designhorloges zet.

Het eerste Movado Museum horloge werd in 1947 ontworpen door Nathan George Horwitt. Het was een horloge met op de wijzerplaat slechts één enkele stip, als symbool voor de zon om 12 uur ?s middags. Horwitt was hiermee de eerste kunstenaar die het concept tijd als design benaderde, waarmee de ?Movado Museum Watch? het eerste designhorloge werd. Bijna 7 decennia later is de zon uit het eerste Museum model uitgegroeid tot een collectie overstijgend element dat gezichtsbepalend is voor het Zwitserse merk.


Movado Museum Sport


Het nieuwe Museum Sport model draagt hetzelfde kenmerkende element bovenaan de wijzerplaat, maar is ook voorzien van een datumvenster en een opstaande rand met minutenindexering. Het horloge is deels gepolijst, deels gesatineerd, maar geheel in zwart PVD staal en herbergt een Zwitsers quartz uurwerk. De Movado Museum Sport is waterdicht tot een druk van 3 BAR (30 meter)en kost naar verwachting ongeveer ? 650,-. Kijk op Movado.com voor meer informatie over het merk en verkooppunten.