Movado presenteerde tijdens Baselworld vol trots een nieuwe horlogecollectie voor mannen en vrouwen: de Movado Master? collectie. Het ontwerp van de horloges is terug te leiden naar de industriële en architectonische uitdrukkingen van de Bauhaus-beweging, maar heeft als basis de aloude Movado Museum Watch.

Wat meteen opvalt, is het robuustere en meer gespierde uiterlijk van de Movado Master?, dat hiermee het pure ontwerp van Movado?s iconische Museum Watch (sinds 1947 in vele gedaantes in de collectie van Movado aanwezig) in een heel andere richting stuurt. Ook de asymmetrische wijzerplaat met de nieuwe structuur geeft aan het cirkel-in-cirkel motief van de Museum wijzerplaat een nieuwe dimensie. De nieuwe decentrale middelste cirkel heeft een patroon als een parelketting, die verder loopt in de zwarte rubber band. Er omheen bevinden zich lichtgevende urenindexeringen, die naar mate ze lager op de wijzerplaat staan steeds langer worden.


Movado Master? - damesuitvoering met diamanten in de lunetDaarnaast doet de Movado Master? met de hoekige, haast tonneau-vormige kast ? met geschroefde kroon, de zwarte saffierglazen inlay voor de lunet, de scharnierende bandaanzetten en daaraan bevestigde rubberen band ? sterk denken aan een duikhorloge. Niet geheel verbazingwekkend is dan ook dat het horloge waterdicht is tot 300 meter.


De 44 millimeter brede mannenvariant heeft een saffierglazen zichtbodem boven het automatische (ETA) uurwerk. De Movado Master? voor vrouwen heeft een kastdiameter van 34 mm, een quartz uurwerk en twee wijzerplaatkleuren: zwart en wit (waarbij de band ook wit is). Ook zijn er (dames)varianten met diamanten: de lunet ingelegd (130 diamantjes, 0.845 kt), de lunet en wijzerplaat ingelegd (1.415 kt) of de lunet en urenmarkeringen ingelegd (0.901 kt). De uitvoeringen met diamanten zijn tot 50 meter waterbestendig.


Voor meer informatie over Movado en de verkooppunten zie www.movado.com.