Begin dit jaar stelde Montblanc enkele nieuwe dameshorloges voor op de Salon International de la Haute Horlogerie Genève. Elk een juweeltje, maar één ervan is een parel onder de juweelhorloges: de Montblanc Star Magie d?Étoiles.

?Ware elegantie onderscheidt zich dankzij verantwoorde soberheid?, met dit in het achterhoofd gingen de vaklui van Montblanc de nieuwe uitdaging aan; het ontwerpen van een met diamanten bezet dameshorloge dat de dame die het draagt zal doen opvallen, maar haarzelf nimmer zal overtreffen. Het adembenemende resultaat is de Montblanc Star Magie d?Étoiles; een minikunstwerk als het ware, geschapen uit 18 karaats wit goud, parelmoer en 2215 karaat aan fonkelende diamanten. De materialen gaan in hand in hand met de opzet een uniek dameshorloge te creëren.
 
Montblanc Star Magie d?Étoiles met wir-roze wijzerplaat - klik aan voor vergrotingHet Montblanc embleem is wel 6 keer, onmiskenbaar doch bescheiden, vertegenwoordigd op de parelmoeren wijzerplaat. Eén van de gestileerde stervormen, ter hoogte van de 6, is volledig bezet met 34 briljanten. Mooi in evenwicht bevindt zich op de linkerhelft een boog samengesteld uit 22 gerhodineerde parels, waarvan de doorsneden geleidelijk naar de 12 toe kleiner worden. Kransen van 80 briljanten ìn de binnenring om de wijzerplaat èn 42 briljanten op de lunet zelf omringen de dynamiek van dit grafische ontwerp.


Twintig diamanten versieren de bandaanzetten, die de zijdeglanzende satijnen horlogeband omklemmen. En dan komen we in de witgouden kroon de Montblanc-ster weer tegen; een 0,055 karaats diamant, in een gepatenteerde slijpvorm die aansluit bij het beroemde stervormige Montblanc embleem. Het klinkt misschien overdadig, maar het design is zo goed doordacht dat het model hoegenaamd letterlijk en figuurlijk schitterend is in haar eenvoud. Een juweelhorloge klassiek in haar vormgeving, doch speels in haar uitvoering.


Montblanc Star Magie d?Étoiles met blauw-zwarte wijzerplaatHet door een Zitsers quartzuurwerk gedreven horloge zal vanaf de herfst van dit jaar beschikbaar zijn in wel zeer beperkte oplage: slechts 15 van deze juweeltjes zullen wereldwijd over de toonbank kunnen gaan met een roze-witte parelmoeren wijzerplaat en zelfs maar 10 exemplaren met blauw-zwart Tahiti parelmoer als wijzerplaat. Om het met de mooie Montblanc term uit te drukken: dit zijn ware Meisterstücke.


De damescollectie van Montblanc bestaat uit nog veel meer meesterwerken die zeker het bekijken waard zijn. Bezoek daarvoor de website van Montblanc. Meer nieuws en informatie over Montblanc is ook te vinden op Horloge.info/Montblanc.


Tekst © voor Horloge.info door Mylène Koppyn