Montblanc brengt via een nieuwe collectie een eerbetoon aan een van de meest opvallende personen ooit en ondersteunt hiermee ook haar artistieke nalatenschap, de ?Princess Grace Foundation-USA?. Hare Doorluchtige Hoogheid Prinses Grace van Monaco, geboren als Grace Kelly, wordt tot op de dag van vandaag bewonderd om haar tijdloze stijl, haar artistieke talent als Oscar-winnende actrice en voor haar tomeloze inzet om anderen te helpen.

De collectie, die bestaat uit exclusieve juwelensets, een schitterend horloge in gelimiteerde en ongelimiteerde uitvoering en enkele prachtige exemplaren van Montblanc’s beroemde schrijfinstrumenten, straalt de iconische tijdloze stijl en het raffinement van Prinses Grace uit. De vrouwelijke en elegante stukken zijn enkele van de meest bijzondere ooit vervaardigd in Montblanc?s ateliers.


een van de schrijfinstrumenten uit de Collection Princesse Grace de Monaco - ? 28.000,-


Montblanc steunt al tientallen jaren kunstenaars en culturele initiatieven. Het bedrijf versterkt deze toewijding aan kunst met het starten van een samenwerking met de Princess Grace Foundation-USA. Deze non-profitorganisatie legt zich toe op de ontdekking en ondersteuning van aankomend talent in theater, dans en film, door subsidies te verstrekken in de vorm van beurzen en stages. De stichting zet de levenslange toewijding van Prinses Grace van Monaco voort om aankomende kunstenaars te helpen hun potentieel te realiseren.


het tot 8 stuks gelimiteerde horloge uit de Montblanc ?Collection Princesse Grace de Monaco?


Het horloge uit de Montblanc ?Collection Princesse Grace de Monaco? is een hommage aan de elegantie en schoonheid van Prinses Grace. Het bestaat uit een 18 karaat rood gouden kast, die aan alle kanten is omgeven door diamanten. De lunet en hoorns van het horloge zijn bezet met 76 glinsterende baquette geslepen diamanten (~ 3.30 karaat) en op en om de parelmoeren wijzerplaat regent het 177 briljantjes (~0,56 karaat), die lijken samen te komen in de druppelvormige roze saffier onderaan. Het eerbetoon aan de exclusieve smaak van Hare Doorluchtige Hoogheid wordt onderstreept door het secuur gegraveerde monogram van de Prinses van Monaco op de bodem van de kast.


Het horloge heeft een witte alligatorlederen horlogeband met een gouden gesp die bezet is met nog eens 76 briljantjes (~0.32 karaat) en wordt vervolmaakt door de Montblanc-diamant in de kroon. Van het prachtige horloge zullen slechts 8 stuks worden gemaakt, die voor ? 69.000,- worden verkocht.


de zijkant van het horloge uit de Montblanc ?Collection Princesse Grace de Monaco?


Van het Montblanc ?Collection Princesse Grace de Monaco? horloge komt ook een ongelimiteerde variant, met prachtige metaal-grijze of warm-gouden indezen en wijzers. Deze horloges zijn minder uitgebreid met diamanten bedekt, maar hebben dezelfde gracieuze kastvorm. Aan het horloge zit een van zijde gemaakte horlogeband en de prachtig glanzende druppelvormige roze saffier geeft het horloge een onbetaalbare glamour. De ongelimiteerde Montblanc Princesse Grace de Monaco horloges kosten ? 2.290,-.


de ongelimiteerde variant van het horloge uit de Montblanc ?Collection Princesse Grace de Monaco?


De horloges, de juwelensets en de schrijfinstrumenten zullen tijdens het SIHH 2012 in Genève voor het eerst aan het publiek worden getoond. Kijk voor meer informatie over Montblanc op Horloge.info/Montblanc of kijk op Montblanc.com.