Mondaine vertegenwoordigt al meer dan 60 jaar de ?Official Swiss Railways? collectie, een ontwerp afgeleid van de stationsklok welke op meer dan 3000 plekken te vinden is in Zwitserland. Deze opvallende klok met eenvoudig afleesbare wijzerplaat en rode secondewijzer werd ontworpen voor treinreizigers (in 1944 door Hans Hilfiker) en werd symbool voor betrouwbaarheid.

In 1986 verscheen het eerste Official Swiss Railways horloge op de markt, welke bekend staat als één van de design klassiekers uit de horlogegeschiedenis. Sindsdien is, afgezien van vernieuwde vormen en verbeterde technieken, het herkenbare ontwerp intact gebleven. Ook dit jaar presenteert Mondaine weer nieuwe modellen, waaronder de Retro Automatic; een mechanisch horloge met gebold antireflectief saffier glas en dag en datum weergave, via het automatische ETA kaliber 2878 uurwerk. Het horloge heeft een saffierglazen zichtbodem in de stalen 42 millimeter brede kast en komt in een zwart-witte of wit-zwarte wijzer/wijzerplaatcombinatie. De Retro Automatic heeft een adviesprijs van ? 419,-.


Mondaine's Valjoux 101Ter ere van het 101- jarig bestaan van de locomotief B3/4 no. 1348, die in 1909 werd gebouwd in het Zwitserse Winterthur, brengt Mondain ook een gelimiteerde chronograaf op de markt met de naam Valjoux 101. Valjoux vanwege het gebruikte automatische Valjoux 7750 chronografenuurwerk, 101 vanwege de leeftijd van de locomotief, die tegelijkertijd de limitering van het horloge is. De Valjoux 101 heeft een 42 millimeter brede stalen kast met antireflectief gebold saffierglas boven de wijzerplaat en een saffierglazen zichtbodem. Elk van de 101 exemplaren is individueel genummerd. De adviesprijs is ? 1.595,-.


Voor meer informatie over Mondaine, zie www.mondaine.com. Voor verkoopadressen in de Benelux zie www.leonardospecials.nl.