Het Zwitserse merk Rodania, met uitvalsbasis in België, manifesteert zich als specialist in het stoere sportieve horloge, maar heeft sinds 1930 dankzij een doorgedreven professionaliteit en commercieel ?fingerspitzengefühl? met een waaier aan collecties voor dames en heren bewezen de wereld te veroveren.

De komst van de lente linkt Rodania aan de stijlvolle en jonge moeder. De zon ontwaakt zachtjes uit haar winterslaap en de eerste lentekriebels laten zich voelen. Moeder krijgt ook modekriebels: donkere wintervitrines maken plaats voor heldere kleuren, luchtige stoffen en algauw droomt ze van een eerste avondterrasje. Het zomerse accessoire bij uitstek voor de up-to-date moeder is een modieus horloge: de ?Pure? van Rodania. Horlogerie in zijn puurste vorm. Het horloge is één doorlopende vloeiende lijn van afwisselend smalle glanzende stalen schakels met mooi afgewerkte bredere schakels in hars. De strakke look van het geheel en een kast van 30 millimeter geven het niet alleen de allure van een hedendaags design horloge, maar eveneens van een trendy armband. Het model mag dus omschreven worden als een juweelhorloge; een slavenarmband waar je ook nog het uur van kan aflezen. ?Less is more? zou je in dit geval zeker mogen stellen. De eenvoud van dit ontwerp maakt dat het over een hoog passe-partout gehalte beschikt.


Rodania PureRodania Pure maakt deel uit van het Strada-gamma; een zeer uitgebreide collectie met tal van variaties in dameshorloges. Legio vernieuwende modellen spruiten voort uit de ultieme drijfveer om ?de beste? te zijn wanneer het op uurwerken aankomt. Kwaliteit staat bij Rodania voorop bij alles wat ondernomen wordt. Dit vertaalt zich in het gebruik van uitstekende materialen, een uitzonderlijke afwerking en een geteste waterdichtheid.


Rodania is consistent wanneer het om ?t imago gaat. Alle communicatie, zowel geschreven als gesproken, draagt steeds dezelfde boodschap uit: ?onze horloges zijn je op het lijf geschreven?. Bij Rodania vind je een model dat bij je past en dat uitdrukt wie je bent en wat je voelt.  Rodania horloges stralen je lichaamstaal uit. Met andere woorden, als het aan Rodania ligt: voel je de lente kriebelen, dan mag een Pure niet ontbreken als accessoire!


De Rodania Strada Pure kost ?139,-. Zie voor meer informatie over Rodania www.rodania.be.


Tekst © Horloge.info door Mylène Koppyn