Revue Thommen is een van de oudste nog bestaande Zwitserse horlogemerken. Het merk werd in 1853 opgericht door Gedeon Thommen en verwerkt in haar horloges nog steeds uurwerken die halverwege vorige eeuw door het merk zelf werden ontworpen en gemaakt. In het tijdens de afgelopen Baselworld beurs geïntroduceerde 1953 Square model gebruikt Revue Thommen haar eigen kaliber GT 82.

Voor verzamelaars van vintage horloges in Revue Thommen een bekend merk. Het is voor hen dan ook geen geheim dat het merk mooie eigen uurwerken gebruikte in veel van haar horloges. Het kaliber GT 82 uurwerk, dat in de nieuwe 1953 Square is gebruikt, is al sinds 1952 in productie en voorziet het horloge van de kenmerkende kleine secondeaanduiding op 6 uur.


Revue Thommen kaliber GT 82De kast van de Revue Thommen 1953 Square heeft een diameter van 38,5 millimeter en is beschikbaar in staal, rosé verguld of 18 karaat rosé goud. Het horloge is waterdicht tot 50 meter en heeft saffier glas boven de (naar keuze zilver, bruine of zwarte) wijzerplaat. Het GT 82 uurwerk, met een gangreserve van 40 uur, is door de glazen zichtbodem mooi te bewonderen.


Revue Thommen heeft in Nederland geen vertegenwoordiging, maar is in België wel verkrijgbaar. De 1953 Square kost tussen ? 2.370,- en ? 9.900,-. Zie voor verkoopinformatie de website van de Belgische importeur; www.horlux.be en voor meer informatie over het merk www.revue-thommen.ch.