Net als de klokken op de stations van de Zwitserse Spoorwegen, lijkt de vintage esthetiek van Mondaine?s spoorweghorloges nooit uit de mode te raken. Mondaine springt daar op in met een speciale uitgave van haar meest iconisch model: de Mondaine Vintage ? een prachtig 41 millimeter breed stalen horloge met mechanische uurwerk.

Het Vintage model van Mondaine, dat gelimiteerd is tot wereldwijd slechts 400 stuks, heeft een fraai verticaal geborstelde wijzerplaat, waardoor deze wat minder ?clean? oogt dan de puur witte varianten. De diep zilver-grijze plaat weerspiegeld flauwtjes de grote zwarte uren- en minutenwijzer en de typische rode secondewijzer, wat door het antireflectief gecoate saffierglas te bewonderen is. De strepen als indexen zijn op de wijzerplaat opgelegd, waardoor het horloge nog meer diepte krijgt.

Mondaine Vintage - gelimiteerd tot 400 stuks

De Mondaine Vintage (ref. A112.30353.16SBB) heeft een geborsteld stalen kast, met daarin een met de hand op te winden ETA kaliber 2801-2 uurwerk dat door de glazen bodem in actie te zien is. Het horloge kost ? 575,-.

Kijk voor meer informatie over Mondaine horloges op Horloge.info/Mondaine en bezoek Mondaine.ch.