Vulcain

Maurice DitisheimHet in 1858 door Maurice Ditisheim opgerichte ?Comptoir des Montres Vulcain? verwierf al snel grote internationale erkenning. De getalenteerde horlogemaker Ditisheim onderscheidde zich met de productie van gecompliceerde uurwerken zoals in het ?La Vallée de l?Arve? zakhorloge dat hij in 1890 maakte voor de Chinese markt. Het uurwerk had minutenrepetitie en een eeuwigdurende kalender en was geplaatst in een geëmailleerde gouden kast gezet met parels. De meesterwerken van Vulcain wonnen internationaal vele prijzen op internationale tentoonstellingen.

vintage Vulcain Cricket1947 bleek een uitzonderlijk jaar in de geschiedenis van de manufaktuur Vulcain en de horlogerie. In dat jaar presenteerde Vulcain namelijk het eerste polshorloge met echt functionerende mechanische wekker. Het horloge was voorzien van een uurwerk dat later bekend zou worden onder de naam ?Cricket? omdat het geluid van de alarmfunctie deed denken aan het geluid van een krekel. Deze Cricket was het eerste mechanische horloge met een wekkerfunctie die de drager ook daadwerkelijk zou wekken. Het horloge werd onder andere gedragen door de Amerikaanse presidenten Eisenhower, Nixon en Johnson en verwierf daarmee de bijnaam ?The Presidents? Watch? (het presidentenhorloge).

Vulcain Imperial GongDe sterkte van het huidige merk ligt in de erkenning van haar verleden en de authenticiteit van haar producten, een combinatie die voor Vulcain veel mogelijkheden schept. In een van de laatste collecties presenteerde Vulcain onder meer met de Golden Voice, een horloge met wekkerfunctie dat opvalt door een nieuw geluid. Het geluid is hard genoeg om het zelf goed te kunnen horen, maar is zo discreet dat het anderen niet zal storen.


De collecties van Vulcain zijn herkenbaar door de voortdurende innovaties zoals de Vulcanograph, een chronograaf met grote datumaanduiding, en de Imperial Gong Tourbillon, de eerste combinatie van tourbillon en wekker in een polshorloge, en vinden wereldwijd aftrek bij een publiek dat het motto van Vulcain onderschrijft: ?Altijd op de juiste tijd, op de juiste plaats?.


Vulcain werd eind 2009 overgenomen door de Saoedische Excellence Holding.


http://www.vulcain-watches.com/

Gerelateerd nieuws

Hieronder vind je nieuws van Vulcain