Mühle Glashütte

De geschiedenis van het bedrijf gaat terug tot 1869, het jaar waarin Robert Mühle Rob. Mühle & Sohn oprichtte. Van oorsprong hield het bedrijf zich bezig met precisiemeetinstrumenten voor de horloge-industrie. Begin jaren twintig van de vorige eeuw breidde het bedrijf haar activiteiten uit naar de productie van tachometers, autoklokken en toerentellers voor de auto-industrie.

In 1945 werd het bedrijf onteigend en ontmanteld door de Sovjets. Delen kregen de naam ?Messtechnik Glashütte? en werden onderdeel van de Zeiss-Werke in Jena. De kleinzoon van Robert Mühle, Hans Mühle, liet zich door deze grote tegenslag niet uit het veld slaan en richtte een nieuw bedrijf op dat meetinstrumenten vervaardigde voor de foto- en filmindustrie.
Hans-Jürgen Mühle nam het bedrijf na de dood van zijn vader in 1970 over. Het werd opnieuw onteigend en ging verder onder de naam ?VEB Feinmechanik Glashütte?. In 1980 werd het bedrijf onderdeel van de ?VEB Glashütte Uhrenbetriebe?. Na de hereniging van Duitsland werd het een ?GmbH?, een naamloze vennootschap. Hans-Jürgen Mühle en vier van zijn collega?s werden tot directeur benoemd. In 1992 verliet hij echter de VEB Glashütte Uhrenbetriebe om het familiebedrijf weer nieuw leven in te kunnen blazen. De ?Mühle-Glashütte GmbH Nautische Instrumente & Feinmechanik? vervaardigde scheepschronometers met kwartsuurwerken en nautische tijdmeetinstrumenten.

Hans-Jürgen Mühle en Thilo MühleIn 1996 produceerde Mühle-Glashütte het eerste polshorloge. Het is een modern bedrijf, gericht op de toekomst maar met een opmerkelijk verleden. Thilo Mühle leidt het bedrijf sinds 2007; hij heeft zijn vader Hans-Jürgen Mühle opgevolgd en is daarmee de vijfde generatie uit de familie Mühle die het bedrijf leidt. Tegenwoordig worden er elk jaar 15.000 horloges van hoge kwaliteit geproduceerd.

Hoewel Mühle-Glashütte van oudsher wordt geassocieerd met nautische precisie-instrumenten, zoals ook al blijkt uit de naam ?Mühle-Glashütte GmbH, Nautische Instrumente & Feinmechanik?, is het de succesvolle horlogetak die de grootste aandacht trekt. Instrumenten van Mühle-Glashütte zijn echter nog altijd te vinden op de meest luxueuze schepen ter wereld.


http://muehle-glashuette.de/

Gerelateerd nieuws

Hieronder vind je nieuws van Mühle Glashütte

Succesvolle nieuwe start Mühle-Glashütte

Het harde werk werd op Baselworld op prijs gesteld door zowel lokale als internationale bezoekers die zeer onder de indruk waren van het nieuwe productenpalet. Vooral de nieuwe ontwerpen vielen zeer in de smaak. Topfavoriet was …


Lees meer


Einde faillissement Mühle-Glashütte

Mühle-Glashütte had op 4 juli 2007 faillissement aangevraagd nadat ze een boete opgelegd hadden gekregen van ruim 63 miljoen euro vanwege het onrechtmatige gebruik van de naam Glashütte. Volgens de wet moet een horloge waarop …


Lees meer