De faillissementsprocedure tegen Mühle-Glashütte Gmbh is officieel opgeschort bij besluit van het Dresdner Amtsgericht van 18 maart 2008. Daarmee wordt het faillissementsplan dat unaniem door de vergadering van de crediteuren op 28 februari 2008 werd goedgekeurd bevestigd.

Mühle-Glashütte had op 4 juli 2007 faillissement aangevraagd nadat ze een boete opgelegd hadden gekregen van ruim 63 miljoen euro vanwege het onrechtmatige gebruik van de naam Glashütte. Volgens de wet moet een horloge waarop ?Glashütte? staat ook gemaakt zijn in Glashütte. Omdat Mühle-Glashütte het grootste deel van de onderdelen van haar horloges van buiten Glashütte betrok voldeden ze niet aan deze wet. En omdat ze in 2002 al eens een waarschuwing met een dwangsom van 2.500 euro per geproduceerd horloge dat niet voldeed aan de Glashütte-wet gekregen hadden, kon het bedrijf na een boete van 2.500 keer 25.265 (het aantal geproduceerde horloges na de waarschuwing in 2002) niet meer aan haar betalingverplichtingen voldoen. Deze boete werd opgelegd na een klacht van Nomos Glashütte, een andere horlogeproducent in Glashütte die wel aan de Glashütte-wet voldoet.

Gedurende de faillissementsprocedure is Hans-Jürgen Mühle uit het bedrijf teruggetreden en opgevold door zijn zoon Thilo Mühle waarmee het bedrijf door de vijfde generatie Mühles geleid zal worden. Reeds tijdens Baselworld zal Mühle-Glashütte haar nieuwe modellen presenteren (Hal 2, stand A39).