Magrette Timepieces

Magrette Timepieces is opgericht door Dion McAsey vanuit een echte passie voor horloges. Dion woont met zijn gezin in Auckland, Nieuw-Zeeland. Een prachtig land met een unieke cultuur en fantastische natuur, maar zonder een rijke horloge-historie.

Desondanks besloot Dion om vanuit een prima baan in de reclame-industrie zijn hart te volgen en een eigen horloge-merk te starten. Nadat enkele modellen in zeer beperkte series een succes bleken, leek een eigen horlogemerk een droom die werkelijkheid kon worden.
Vanaf het prille begin zijn de resultaten benut voor verdere investeringen in de producten en het merk. Door op deze manier voorzichtig te groeien is intussen een basis gelegd die de komende tijd langzaam maar zeker zal worden uitgebreid.

Magrette Timepieces zal waar mogelijk de link naar Nieuw Zeeland en haar cultuur benadrukken in haar producten. Zo is er bijvoorbeeld – in een unieke samenwerking met designer Ian Blackwell – een prachtige bewaardoos gemaakt van oud Kauri-hout, een inmiddels beschermde houtsoort die typisch is voor Nieuw-Zeeland. Ook het leer dat voor de signature range banden en de rol-etui wordt gebruikt is afkomstig uit Nieuw-Zeeland. Het beeldmerk is een combinatie van de koru, een nationaal symbool dat een ontkrullend varenblad symboliseert en de vlag van de traditionele bewoners, de Maori.

Magrette Timepieces wil bovendien een merk zijn voor de liefhebber, met modellen die vooral de verzamelaar van mechanische horloges zullen aanspreken. In alle gevallen wordt gestreefd naar een goede prijs-kwaliteitverhouding. Dat is tevens de reden dat de horloges alleen via internet rechtstreeks aan de consument verkocht worden.

http://www.magrette.com/

Gerelateerd nieuws

Hieronder vind je nieuws van Magrette Timepieces

Mooie Duiker: Magrette Moana Pacific Diver

De 44 millimeter brede stalen kast en de duikring van de Moana Pacific Diver reflecteren de simpele klassieke look uit het verleden, terwijl de wijzerplaat de voor Magrette bekende look and feel heeft. Boven de …


Lees meer


Win een Magrette Kupe?s Voyage

Kupe voer uit in zijn kano om de octopus te doden en achtervolgde het daarbij de grote oceaan over. Hij ontdekte een mysterieus land dat door witte wolken was bedenkt. Kupe noemde dit land Aotearoa. …


Lees meer


Magrette Regattare Moana Pacific

Maar hij heeft er wel een moderne draai aan gegeven. Het ontwerp van de kast en duikring weerspiegelen het simpele, klassieke gevoel van weleer, terwijl de wijzerplaat het herkenbare uiterlijk van Magrette heeft.Het horloge heeft …


Lees meer