Ernst Benz

Ernst Benz met de Micro Aircraft ChronographAls enthousiast vliegenier en zweefvlieger was ingenieur en uitvinder Ernst Benz maar al te goed op de hoogte van het belang van accurate en direct afleesbare instrumenten in de lucht. Hij ontwikkelde daarom een innovatief vliegtuiginstrument, een chronograaf gebaseerd op modellen uit de luchtvaart ten tijden van de tweede wereldoorlog. Dit ontwerp, de Benz Micro Aircraft Chronograph, werd standaarduitrusting voor menig één-motorig vliegtuig, militair trainingsapparaat, straaljager en zweefvliegtuig.

Naar aanleiding van het succes van de Micro Aircraft Chronograph kreeg Benz regelmatig verzoeken van piloten om een accuraat en betrouwbaar groot formaat polshorloge te maken. Benz maakte daarop serie automatische chronografen met een afmeting van 47 mm, gebaseerd op zijn ontwerp van de Aircraft Chronograph, die in eerste instantie werden geïntroduceerd onder de namen ?Great Circle Chronograph? en ?Great Circle Sports Watch?.
Het uiterlijk van deze horloges werd net zo op prijs geteld als de buitengewone technische kwaliteit en de superieure precisie. De in kleine oplagen geproduceerde horloges werden al snel favoriete uurwerken van piloten, zeilers en autoracers in Europa en Noord Amerika.

Ernst Benz ChronoScopeBenz noemde zijn Great Circle ?ChronoScope? (tijd-kijker), omdat hij vond dat dat een betere naam was dan ?Chronograaf? (tijd-schrijver). Het model ChronoSport Automatic volgde, samen met de ChronoLunar, een chronograaf met volledige kalenderaanduiding: maand, dag, datum, maanfase en 24 uur aanduiding. Toen hij zich realiseerde dat er ook vraag was naar kleinere versies, lanceerde Benz een parallelle serie Great Circle horloges met een afmeting van 40 mm.

Als toevoeging op de traditionele versies zijn de ChronoSport en ChronoScope modellen nu ook beschikbaar als een moderne, of ?Contemporary?, serie met een nieuwe wijzerplaat met concentrisch patroon en propeller wijzers. Deze collectie, geïnspireerd op vliegtuig ontwerpen, is een moderne herinterpretatie van het oorspronkelijke Great Circle model.
Op veler verzoek en aan de hand van het succes van deze serie heeft Benz de ChronoFlite geïntroduceerd. Dit is een GMT – tweede tijdzone model met een lunet met 24-uurs indexering.

Ernst Benz ChronoJewelHierop volgde de ChronoJewel collectie, een kunstzinnige combinatie van horlogemakerij en het zetten van edelstenen. Voorzien van lunetten gezet met briljant geslepen diamanten, leidde deze nieuwe versies van de Contemporary serie tot nieuwe edities van traditionele modellen.

Als aanvulling op de ChronoSport en ChronoJewel series is een collectie ontwikkeld van 36 mm brede modellen. Deze horloges zijn voorzien van paarlemoeren wijzerplaten en lunetten met diamanten. Deze kleine herinterpretaties van het Great Circle horloge zijn speciaal ontwikkeld om te voldoen aan de vraag van vrouwelijke horlogeliefhebbers.

Ernst Benz heeft op Baselworld 2008 modellen gepresenteerd van 44 mm, zodat het gamma nu volledig compleet is. Ook een geheel nieuw model werd gepresenteerd: de ChronoFlite World Timer, een prachtige GMT van 47mm.

De horloges van Ernst Benz worden in het Zwitserse Biel gemaakt. De distributie van Ernst Benz voor de Benelux wordt gedaan door Davissimo: www.davisimmo.eu


http://www.ernstbenz.ch/

Gerelateerd nieuws

Hieronder vind je nieuws van Ernst Benz