Dante?s zin ?de liefde die de zon en de andere sterren beweegt? uit zijn La Divina Commedia inspireerde Longines voor de nieuwste creatie. Binnenkort vieren we weer Sint Valentijn, dé dag van het jaar waar we onze geliefden graag extra verwennen om hen te laten laten hoeveel ze voor ons betekenen. Speciaal voor deze gelegenheid stelt Longines dit jaar het horlogemodel Longines DolceVita voor; een bijzonder elegant dameshorloge dat een uitmuntend samenspel tussen de scherpe glans van staal en de zachte warme uitstraling van roze goud genoemd mag worden.

Een juweel voor de vrouw van wie je houdt is immer een succes, maar een juweel dat de tijdloosheid van uw gevoelens voor haar weerspiegelt overstijgt dat misschien toch nog net. Longines? nieuwe ontwerp is als een elegante armband die de tijd weergeeft. De rechthoekige kast (ongeveer 20x24mm) in staal en roze goud komt nog sterker uit dankzij de 32 Top Wesselton VVS diamanten die deze sieren. Ongetwijfeld doet dit iedere dame al sterren in de ogen krijgen, maar er is meer dan deze weliswaar kers op de taart.
De cijfers op de witte wijzerplaat zijn roze goud en in druppelvorm. Boven het statige Longines logo prijkt een Arabische twaalf terwijl er zich ter hoogte van de zes een elegante secondewijzer bevindt. Roze wijzers vormen een mooi geheel met de uren die ze aanduiden. En de tijd zal schitterend afgelezen worden dankzij krasbestendig saffierglas.


Longines DolceVitaDe sierlijke en tijdloze horlogekast is bevestigd aan een horlogeband eveneens uit staal en roze goud, die er dankzij het vernuftige design vloeiend één geheel mee vormt. Een klikgesp maakt dat de Longines DolceVita handig om en weer van de pols gedaan kan worden. Maar dat laatste zal naar alle waarschijnlijkheid bijna niet gebreuren, want zoiets moois ? en vooral met liefde gegeven ? dat houdt een dame toch graag zo lang en zoveel mogelijk aan.


Longines is er met de DolceVita feilloos in geslaagd verschillende materialen en stijlen zo te combineren dat ze één schitterend geheel vormen; is het een tikje sportief? Is het vrouwelijk? Is het een juweel? Zeker, en nog veel meer dan dat. Een kwartsuurwerk (kaliber L178.2 ETA 960.153) zorgt ervoor dat deze schoonheid accuraat doortikt en met 3 bar spatwaterdichtheid kan het zeker beter tegen die onverwachte wolkbreuk dan de designer handtas aan haar arm.Een liefde die de kosmos in beweging houdt, zoals Dante beschreef, is misschien toch net iets te lyrisch, maar als een verliefd hart dit aan haar schenkt, is de boodschap duidelijk: een juweel dat de oneindigheid van ware liefde ademt. Niet zo erg als de Valentijnskaart met voorgedrukte boodschap deze keer vergeten wordt nietwaar?


Longines Dolce Vita horloges zijn in nog meer uitvoeringen beschikbaar, zie voor meer informatie en verkooppunten www.longines.com. Zie voor meer nieuws over het merk: Horloge.info/Longines.


© Tekst voor Horloge.info: Mylène Koppyn