Het Franse horlogemerk LIP kent een rijke historie. Sinds de oprichting in 1867 heeft het merk meerdere modellen gemaakt die nu nog zeer gezocht zijn onder verzamelaars en liefhebbers, zoals de Nautic-Ski, de Mach 2000 ?Dark Master? en de Electronic ? het eerste elektronische horloge ter wereld. Dit laatste model wordt nu weer door LIP geproduceerd, onder de nieuwe naam ?Général De Gaulle Electronic?, vernoemd naar één van de beroemde dragers van het horloge.

Charles de Gaulle was leider van het vrij Franse leger gedurende de Tweede Wereldoorlog en president van Frankrijk van 1959 tot 1969. Hij droeg in de jaren 1950 de LIP Electronic, net als later de Amerikaanse presidenten Dwight D. Eisenhower en (later) Bill Clinton. Elektronische uurwerken waren een revolutionaire uitvinding en een tussenstap van de toen gangbare mechanische uurwerken naar de latere quartz uurwerken. Het waren in principe mechanische uurwerken met een batterij, die op zich betrouwbaar waren, maar waarvan de batterij niet lang mee ging. Als verwijzing naar de elektrische aandrijving, voegde LIP een bliksemschicht toe onder het logo en als tegengewicht aan de secondewijzer.

de LIP Général De Gaulle Electronic als automaat

De nieuwe collectie LIP Electronic horloges zijn uiterlijk een exacte kopie van het origineel, hoewel de horloges nu worden aangedreven door Zwitserse quartz uurwerken (waarvan de batterij enkele jaren mee gaat). De horloges zijn gemaakt van staal en komen in verschillende kleur varianten, hebben ook de diameter van het origineel (35 millimeter) en kosten ? 159,-. LIP heeft ook versies gemaakt met een automatisch Miyota uurwerk, waarbij men kan kiezen tussen lederen of geweven stalen (milanaise) horlogebanden, met een prijs tussen de ? 279,- en ? 299,-.

Kijk op Horloge.info/LIP of LIP-Horloges.nl  voor meer nieuws en informatie over het horlogemerk.