Limited Edition: Twee IWC specials aan de start van de Passione Caracciola

Om de start van de Rally Passione Caracciola markeren heeft IWC Schaffhausen twee speciale edities gelanceerd binnen de Ingenieur lijn;  The Ingenieur Chronograph Edition “Rudolf Caracciola” is uitgebracht als eerbetoon aan de zeer getalenteerde gelijknamige coureur van de jaren 1930.  De tweede special, Ingenieur Chronograph Edition “W 125” is ontworpen met de legendarische Silver Arrow van Mercedes-Benz als inspiratie. Beide horloges zijn gelimiteerd tot een oplage van 750 stuks en worden aangedreven door het  nieuwe IWC 69.370 kaliber.

 

Klassieke auto’s symboliseren een tijdloze elegantie en dit is één van de redenen waarom IWC Schaffhausen zo’n sterke betrokkenheid heeft bij de historische autosport. De Rally Passione Caracciola heeft talloze herinnering aan een van de beste coureurs aller tijden, maar de klassieker staat ook voor een unieke ontmoeting tussen collectie van liefdevol onderhouden vintage auto’s en hun eigenaren. Het is voor de tweede maal dat IWC Schaffausen als partner betrokken is bij de ralley en dat wordt gevierd met twee limited editions.

IWC INGENIEUR CHRONOGRAPH EDITION ?W 125?

Wat direct opvalt aan de specials is de eenvoud van de kast in combinatie met de zeer fraai gestikte, klassiek ogende kalfslederen band. Het reliëf is een verwijzing naar de stoelen in raceauto’s van weleer. Op technisch gebied bieden de horloges een primeur: De specials zijn voorzien van het nieuwe IWC vervaardigde 69.370 kaliber.

De Ingenieur Chronograph Edition “Rudolf Caracciola” (Ref. IW380702) met een kast van 42 mm en waterdichtheid van 6 bar eert de nagedachtenis van de legendarische coureur Rudolf Caracciola. In de jaren 1930 won deze Mercedes-ster bestuurder drie EK-titels en veroverde op 204 races 144 maal de geblokte vlag. De coureur was een beruchte tegenstander op nat wegdek, wat hem de bijnaam “King of the Rain” opleverde. De limited edition chronograaf die vernoemd is naar deze ‘King’ heeft een RVS kast. De leisteen-gekleurde wijzerplaat en tachymeter schaal met reliëf, geven  samen met de gerodineerde wijzers en opgelegde indexen het horloge een sportieve, maar ook elegante uitstraling.

INGENIEUR CHRONOGRAPH EDITION ?74TH MEMBERS? MEETING AT GOOD

Het andere horloge, de Ingenieur Chronograph Edition “W 125” (Ref. IW380701) is een eerbetoon aan de Silver Arrow W 125 van Mercedes-Benz. Dit horloge heeft een robuuste titanium behuizing. De verzilverde wijzerplaat vormt een mooi contrast met de zwarte wijzers en applicaties. De twee totalizers, de kleine seconden en de tachymeter schaal zijn een verwijzing naar de instrument zoals gebruikt in de cockpit van een W 125. Het automatisch uurwerken van beide horloges genereren een gangreserve van 46 uur.  Het kaliber drijft naast de centrale uren, minuten en seconden een stopwatch functie  met uren, minuten en seconden en kleine seconden aan.

Prijs op aanvraag
Meer informatie: IWC.com