Limited Edition: Roger Dubuis Black Velvet Paraiba

Het Black Velvet Paraiba horloge van Roger Dubuis is met zijn ‘carbon look’ en de schittering van turkooizen toermalijnen een opvallende verschijning.

Carbon, dat tweeënhalf keer lichter is dan titanium, geeft een aangenaam en prettig gevoel van draagcomfort aan de pols. Hoewel carbon vaak geassocieerd wordt met uitgesproken sportieve en mannelijke uurwerken, heeft Roger Dubuis een zeer vrouwelijk horloge gemaakt van dit materiaal. De meerlaagse techniek die gebruikt wordt om de koolstof kast te vormen zorgt voor een opvallend dynamisch effect; het materiaal lijkt ‘vlekken’ te hebben die telkens een andere vorm aannemen, afhankelijk van de lichtval. Dit maakt elk horloge op zich tot een uniek exemplaar.

Het donker-chique, vrouwelijke en urbane uiterlijk van de 36 mm kast komt terug in de wijzerplaat, die ook van carbon gemaakt is. Maar het meest sterke en meest fonkelende contrast komt van de turkooizen glans van de zesenzestig Paraiba toermalijnen (1ct). Deze zeldzame stenen komen met hun bijzonder stralende tint perfect uit tegen de donkere achtergrond.RDDBVE0051 Black Velvet carbon

De uitzonderlijke blauwgroene kleurschakering wordt weerspiegeld door de glinstering van de met satijn afgewerkte band, wat de glans van dit horloge nog eens versterkt. De Black Velvet is onderdeel van de uiterst vrouwelijke Velvet collectie. De horloges van Dubuis hebben als handtekening een uitgebalanceerde mix tussen traditioneel vakmanschap en avant-gardistisch design. De Velvet collectie is inmiddels uitgegroeid tot een zeer brede lijn. De modellen hebben ronde vormen en zijn kleurrijk, rijk gedecoreerd, en zijn zoals het huis het zelf omschrijft: “Een interpretatie op de glamoureuze spirit van de diva.”RDDBVE0051 Black Velvet carbon

Het luxe, exclusieve automatische dameshorloges Black Velvet Paraiba wordt, net als haar zusters uit Velvet automatic familie aangedreven door het manufacture RD821 kaliber. De Black Velvet Paraiba heeft een gangreserve van 48 uur. Het horloge is bekroond met het Poinçon de Genève keurmerk.

De met 66 turkooizen toermalijnen verrijkte Black Velvet Paraiba (RDDBVE0051) verschijnt in een zeer gelimiteerde oplage van 88 stuks.

Prijs: € 45.200
Meer informatie: Rogerdubuis.com