Limited edition horloge: Angelus U21 en U22 Tourbillon

Angelus voegt met wee nieuwe versies van zijn Skeleton Tourbillon-beweging: de U21 en U22 een nieuw hoofdstuk in Angelus ‘Urban Collection’. Anders dan de transparante U20 hebben de  Angelus U21 en Angelus U22, beide met Tourbillon een carbonvezel hoofdplaat waardoor de optische illusie ontstaat dat deze één is met de wijzerplaat.

Het verhaal van Angelus begon in 1891 toen de broers Albert en Gustav Stolz hun horlogefabriek
Angelus in Le Locle, Zwitserland oprichtte. Het bedrijf verwierf faam met het ontwikkelen en vervaardigen van baanbrekende uurwerken en horloges voor eigen huis, maar ook voor andere merken. Angelus is vooral sterk in het vervaardigen in bijzondere chronografen en multi-complicatie horloges en multi-display reisuurwerken met een lange gangreserve. Met de introductie van het quartz-tijdperk in de jaren 70 pakte zich donkere wolken samen boven het bedrijf en werd de stekker eruit getrokken. Een nieuw management blies Angelus in 2015 nieuw leven in waarbij gekozen is voor de ontwikkeling van visionaire horloges waaronder de U10 Tourbillon Lumière, Dit model werd opgevolgd door de 2016 U20 Ultra-Skeleton Tourbillon, die dit jaar wederom uitbreiding in de familie mocht verwelkomen. Alle huidige modellen worden ontwikkeld en geproduceerd op een een steenworp afstand van waar de broers van Stolz hun oorspronkelijke fabriek oprichten.

Limited edition horloge Angelus U21 en U22 Tourbillon

ANGELUS – U21 &  U22 Tourbillon Limited EditionDe Angelus U21 Tourbillon heeft een metalen kast met 18 karaat rood gouden lugs, de Angus U22 heeft zowel een stalen kast als stalen lugs. Beiden hebben een wijzerplaat van koolstofvezel. Ook de bruggen zijn van 18-karaat rood goud. Om de leesbaarheid verder te verbeteren, zijn de wijzers voorzien van SuperLumiNova. De U22 Tourbillon heeft koolstofvezel- en titanium kasten weegt slechts 54 gram. Bij het ontwerp was het doel om de U21 en U22 Tourbillon te ontdoen van zoveel mogelijk overbodigheden. Wat je niet zou zegen wanneer je het indrukwekkende design bekijkt. Bovendien is de opdracht niet eenvoudig te realiseren. Hoe meer materiaal er wordt verwijderd, des te meer zorgvuldiger moet het uurwerk worden vormgegeven om stevigheid en maximale precisie te waarborgen. Een complicatie met tourbillon die zo minimalistisch en ‘open’ mogelijk vormgeven dient te worden, zorgt daarbij voor een extra uitdaging.

Angelus U22 Tourbillon

Angelus U22 Tourbillon

 

De tourbillon werd vliegend geplaatst, wat zoveel wil zeggen dat deze geen bovenste ondersteunende brug nodig heeft. Dit helpt de drie-dimensionaliteit van de beweging te maximaliseren en zorgt voor een maximale technische en esthetische verfijningen. Het klinkt logisch dat het vervaardigen van een dergelijke complicatie valt binnen de haute horlogerie. Alle componenten zijn met de hand geschuurd, gepolijst en afgewerkt. Om de zichtbaarheid en het driedimensionaal effect te optimaliseren hebben beide modellen een bijzonder designelement; de behuizing is gemaakt zonder een bezel, maar in plaats daarvan met een saffierkristal koepel die ook een zijdelings zicht op de beweging toelaat.Angelus U22 Tourbillon_zijaanzicht

De tourbilon heeft een traagheidsbalanswiel met vier gouden gewichten rond de omtrek, de rand van het balanswiel is vormgegeven om de aerodynamica te maximaliseren en de luchtweerstand te verminderen. Daarnaast bevat het uurwerk opengewerkte titanium-bruggen die een bijdrage leveren in de gewichtsvermindering en wordt de titanium mainspring brug ondersteund door dunne pilaren die rechtstreeks in de carbonvezel hoofdplaat staan. Alle wielen van het uurwerk zijn uitgevoerd in een zes-spaking ontwerp , wederom om een maximale stabiliteit te verkrijgen met zo min mogelijk gewicht. De keus voor gouden chatons is niet alleen om te onderstrepen dat het gaat om haute horlogerie, maar vooral omdat dit materiaal, net als koolstofvezel anti-magnetisch en corrosiebestendig is. Kloppend hart (21.600 tikken per uur) is het handgewonden kaliber Angelus A-250 dat een maximale gangreserve heeft van 90 uur. De horloges worden geleverd op een kroko band en hebben een waterbestendigheid van 30 meter.
Net als de U20 voorganger gaat het om exclusieve modellen in een oplage van slechts 18 stuks.

Prijzen:
U21: € 44.450
U22: € 32.350
Meer informatie: Angelus-watches.com