Limited edition: “Jump to the shark” IWC Aquatimer duikhorloge

IWC Schaffhausen heeft in een speciale editie van 500 duikhorloges de iconische Aquatimer uitgebracht met speciale hamerhaai gravure op het kastdeksel. De Aquatimer Chronograph Edition ‘Haaien’ wordt uitsluitend geleverd in combinatie met een exemplaar van het boek ‘Sharks’ van fotograaf Michael Muller. Het gelimiteerde Collector’s Edition boek is ondertekend door de fotograaf.

Muller is vooral beroemd om zijn portretten van Hollywood-sterren, maar de Amerikaanse fotograaf reisde ook de hele wereld over om haaien te documenteren. Hij deed dit met een ongekende mate van technische perfectie. IWC Schaffhausen, zeer actief begunstiger van een gezonde(re) onderwaterwereld, vond in Muller een gelijkgestemde partner, wat resulteerde in een grijze toevoeging aan de Aquatimer serie.

The Aquatimer Chronograph Edition “Sharks” (Ref. IW379506) is limited to 500 watches. The engraving on the case back depicts a group of hammerhead sharks swimming. The distinctive grey dial was inspired by the colour of many sharks. Enclosed in a stainless-steel case, the timepiece is driven by an IWC-manufactured 89365 calibre. (PPR/IWC)

Fotograaf Michael Muller

Fotograaf Michael Muller

Het aantal haaiensoorten dat met uitsterven wordt bedreigd neemt elk jaar toe.. Jaarlijks worden meer dan 100 miljoen haaien gevangen. Gelijktijdig put overbevissing de voedseltoevoer van dieren uit. “Het beschermen van bedreigde soorten is een van de belangrijkste thema’s in de milieukwesties waar IWC zich betrokken bij voelt. Dat is de reden waarom IWC sinds 2009 intensief samenwerkt met de Charles Darwin Foundation werkt”, zegt Georges Kern, CEO van IWC Schaffhausen. Om de kwetsbaarheid van de haai als soort te benadrukken produceerde IWC een thema special edition binnen de iconische Aquatimer duikhorloge lijn.

IWC Launches The Aquatimer Edition Sharks With Special Guests Michael Mueller And Taschen

IWC AQUATIMER EDITION SHARKS

De grijze wijzerplaat is geïnspireerd op de kleur van haaien. Ingesloten in een stalen kast van 44 mm wordt het uurwerk aangedreven door een IWC 89.365 kaliber. De chronograaf is waterbestendig tot 30 bar en beschikt over een gangreserve van 68 uur, een flyback-functie en een self-winding systeem. Duiktijden kunnen worden ingesteld met de mechanische externe / interne draaibare ring. Deze IWC ontwikkeling combineert de uitstekende leesbaarheid van een intern draaibare ring met het gebruiksgemak van een externe bezel. Het IWC SafeDive systeem zorgt ervoor dat het interne bezel alleen tegen de klok in kan worden aangepast. Lichtgevende coating op de wijzerplaat, wijzers en de interne draaibare ring zorgen voor een optimale leesbaarheid onder water.

Prijs: € 12.000
Meer informatie: IWC.com