Limes, één van de merken van de Duitse horlogefamilie Ickler, komt met een nieuwe uitvoering van de Chyros; vernoemd naar een Griekse woord met vele betekenissen, maar in deze bedoeld als ?perfect moment?. Dat de familie Ickler zich vooral specialiseert in het bouwen van horlogekasten, is bij de Chyros erg duidelijk te zien.

De architectuur van de roestvrij stalen kast is opgebouwd uit drie delen, met zowel gepolijste als geborstelde vlakken. De zijkant doet denken aan de cannelures van een Korinthische zuil en echoot de structuur van de mooie gelaagde wijzerplaat. De Chyros is zowel met zwarte als witte wijzerplaat te krijgen, met daarop gepolijste opgelegde indexen. Een leuk detail is dat het lichtgevende Super-LumiNova in de wijzers bij de witte wijzerplaatvariant zwart is, maar ?s nachts toch licht geeft.


Limes Chyros met zwarte wijzerplaatOok Ickler is voor de Limes horloges over op Sellita uurwerken, in dit geval de automatische Sellita SW200 TOP. De tegenhanger van de steeds moeilijker verkrijgbare ETA 2824-2 begint stukje bij beetje terrein te winnen. Het uurwerk kan worden bekeken door glazen zichtbodem. Het saffierglas op het horloge is licht gebold en tweezijdig ontspiegeld voor een optimaal zicht op de fraaie wijzerplaat.


De Limes Chyros kost ? 995,- en is verkrijgbaar via de website van Limes: www.limes-uhren.de. Voor andere merken van Ickler zie www.ickler.de.