Roger Khemlani, oprichter van en creatief brein achter de Voilà collecties, heeft zichzelf weer overtroffen en dat mocht op Baselworld gezien worden. Met zijn WOOMAN collectie bezingt hij als het ware zijn liefde voor de vrouw, en daar kan je met deze ontwerpen niet omheen.

Voilà, een jong merk dat voet zette ip de horlogewereld in 2002, is opmerkelijk met zowel dames- als herenhorloges waarvan de ontwerpen omschreven zouden kunnen worden als ?bijzonder gewaagd?.
Het gros van de modellen, vooral die voor dames, zijn eerder expressieve juwelen die de tijd weergeven, dan dat je bij de vormgeving meteen aan een horloge denkt. Met kleurrijke prints en het gebruik van al even kleurrijke halfedelstenen is Khemlani duidelijk niet bang van een eventueel schokeffect op de markt.


WOOMAN DiamondEn een schokgolf is er zeker weer met de WOOMAN dameshorloges. Dat effect hebben erotisch geïnspireerde designs nu eenmaal? Roger Khemlani vond inspiratie bij zijn grote liefde Serena, maar ook bij sterren als Monica Belluci en Angelina Jolie; dames die alleen maar nog mooier lijken te worden met de jaren. De gestileerde kast in de vorm van een omgekeerd hart dat de letter ?V? (van Violà) omsluit, roept meteen het vrouwelijk silhouet voor ogen. De tweeledigheid van zowel onschuld als sensualiteit in dit ontwerp prikkelen ongetwijfeld de zintuigen van zowel vrouw als man. Daar deze vorm als zodanig opvallend is, blijven de cijfers bewust afwezig.


WOOMAN is er in drie varianten. Model WOOMAN an sich als Classic, Saphire en Diamond is in vele kleuren verkrijgbaar, met effen of pythonleren band. Maar ook in de meest vrouwelijke en sensuele kleur met een hint onschuld: roze. In welke kleur dan ook, de wijzerplaat is steeds in gepolijst spiegeleffect met bollend saffierglas; je kan er bij wijze van spreken bijna je neus bij poederen.


WOOMAN ?La Parisienne?WOOMAN ?La Parisienne? is iets subtieler, maar daarom niet minder adembenemend. Mooie billen gehuld in visnetkousen werden door Khemlani succesvol gestileerd tot een patroon op de wijzerplaat. Het fijne geparelde oppervlak van een roggenleren horlogebandje past er als gegoten bij. Zwart is altijd geslaagd, maar La Parisienne is er ook in witte uitvoering, perfect voor rond de pols van een bruid.


Dat vrouwen ook over een ruw kantje beschikken, is niet vergeten; de WOOMAN ?Savage? modellen lijken wel recht uit de jungle gewandeld. Voor het eerst gepresenteerd op Baselworld vorige maand onder de noemer Savage Love, ging dit model niet ongezien voorbij. Voilà bewijst dat ruw hand in hand kan gaan met elegantie; de prints zijn gebaseerd op wilde maar gracieuze dieren als het luipaard, de tijger en de zebra. De prints van de bandjes lopen door op de wijzerplaat, die bezet is met kristallen.


WOOMAN SavageAlle kasten zijn vervaardigd uit 316L staal en de goudkleurige horloges beschikken over een zeer slijtvaste en quasi krasresistente PVD coating in goudkleur. Kristallen en/of halfedelstenen sieren de kasten en wijzerplaten. WOOMAN tikt dankzij een kwartsuurwerk, Zwitsers uiteraard. Oorspronkelijk was het WOOMAN horlogemodel overigens blanco, om vervolgens af te werken naar wens van de klant. Nog nooit eerder vroegen zoveel dames aan de ontwerper of hij geen inspiratie bij hen kon vinden voor een nieuwe creatie? Roger Khemlani stelt dus dat er nog veel variaties mogen volgen. Voilà.


De WOOMAN horloges kosten tussen de CHF 599,- en CHF 1.590,- (? 415,- tot ? 1.100,-). Het merk verkoopt de horloges online, de WOOMAN collectie zal er vanaf de tweede helft 2010 te koop zijn. Voor meer informatie zie www.voilawatches.com.


Tekst © Horloge.info door Mylène Koppyn