De hechte samenwerking tussen de Zwitserse horloge manufactuur JeanRichard en het motorfietsenmerk MV Agusta hebben geresulteerd in de Chronoscope ?Brutale? collectie. Op de SIHH presenteert JeanRichard de nieuwste telg.

?Brutale?, een Italiaans woord dat staat voor extreem viriel en krachtig, is de naam die gebruikt wordt voor één van de twee emblematische lijnen van de MV Agusta motorfietsen.
De JeanRichard ?Chronoscope? collectie is een afspiegeling van de belangrijkste kenmerken van de brute motorfiets, net als het model dat in 2008 voortkwam uit de samenwerking, is ook de ?Chronoscope MV Agusta Brutale Nera? geïnspireerd op de karakteristieke eigenschappen hiervan.


Buiten de uren en minutenwijzers heeft het horloge bij 3 uur een secondeaanduiding via een schijf die zichtbaar is door een venster in de galvanisch mat-zwarte wijzerplaat. Verder beschikt het over een chronograaf waarmee tijden tot 12 uur gemeten kunnen worden. De stalen kast is gecoat met een laag gevulkaniseerd rubber, heeft titanium drukkers voor de chronograaffuncties en een titanium kroon en zichtbodemrand.


MV Agusta Brutale


Naast het sportieve ontwerp beschikt het horloge over JeanRichard?s beroemde, met de hand gedecoreerde manufactuur kaliber JR1000 uurwerk, dat door de rokerig-transparante zichtbodem bekeken kan worden. Dit uurwerk, dat geheel door JeanRichard is ontwikkeld en gebouwd, is gelagerd met 63 stenen en heeft een gangreserve van 48 uur.