Al sinds het begin van de jaren 1950 is de vormentaal van de Deense ontwerpstudio Jacob Jensen een begrip in de wereld. Een handschrift dat wordt gekenmerkt door de puurheid van simpele, strakke lijnen uitgevoerd in zilver en zwart.

Die zeer herkenbare stijl is opnieuw geïnterpreteerd en toegepast bij het ontwerpen van de Sapphire horloges. De serie is gemaakt van edelstaal met een prominente rol voor het facet geslepen saffierglas dat als het ware de gehele kast bedekt en overloopt in de aanzet van de schakelband. Zo ontstaat een bijzondere reflectie en weerkaatst het licht in verschillende richtingen. Door het gebruik van een ultra-plat Zwitsers ETA uurwerk en de naadloze integratie van horlogeband en sluiting in de kast heeft Sapphire de uitstraling van een sieraad.

De Sapphire-reeks bestaat uit horloges in twee maten, voor dames (26×32 mm) en voor heren (30×38 mm) en in drie verschillende kleurencombinaties: zilver/zwart, zilver/zilver en zilver/goud. Alle modellen zijn te koop via de online winkel JacobJensen.nl en kosten € 795,-