IWC, het beroemde horlogemerk uit het Zwitserse Schaffhausen, heeft een geheel vernieuwde Ingenieur collectie gepresenteerd. De aanleiding is het nieuwe partnerschap met het Mercedes AMG Petronas Formule 1 Team, waarvan IWC de komende drie jaar de Official Engineering Partner is.

De ontwerpers van IWC hebben zich voor de nieuwe Ingenieur collectie dan ook laten inspireren door de Formule 1. Hoogwaardige materialen die in de autosport veel worden gebruikt, zoals carbon, keramiek en titanium, zijn ook de kenmerken van het nieuwe design van de Ingenieur horlogefamilie. Voor de nieuwe Ingenieur Automatic heeft IWC echter afgezien van deze moderne materialen, maar heeft het een fraaie, met 40 millimeter niet al te grote stalen horlogekast ontworpen, die met slechts 10 millimeter een geringe hoogte heeft.


IWC Schaffhausen: nieuwe Ingenieur Automatic


Ondanks de elegante verschijning is de Ingenieur Automatic robuust en ideaal voor dagelijks gebruik. Het horloge is waterdicht tot 120 meter en is voorzien van een weekijzeren binnenkast die bescherming biedt tegen magnetische velden tot maar liefst 40.000 ampère per meter. De Ingenieur Automatic is uitgevoerd met een verzilverde of zwarte wijzerplaat aan een stalen of rubberen band. De verzilverde versie heeft rhodium- of roségoud-belegde wijzers en indexen. Het horloge kost ? 5.950,-


IWC Schaffhausen: nieuwe Ingenieur Automatic


Kijk op Horloge.info/IWC en IWC.com voor meer nieuws en informatie. Op IWC.com is ook een erg goed artikel (in het Engels) te vinden over de geschiedenis van de IWC Ingenieur.