Swatch, het horloge dat de wereld veranderde, werd 30 jaar geleden geboren. In maart 1983 werden de eerste 12 modellen gelanceerd. Nu, 30 jaar later, zijn er meer dan 5.000 verschillende modellen ontworpen en honderden miljoenen Swatches geproduceerd, stuk voor stuk gemaakt met gevatte humor, gedurfde innovatie, speelse provocatie en onuitputtelijke joie de vivre. Swatch heeft alle reden om feest te vieren!

De eerste 12 horloges van 1983 zijn gevolgd door miljoenen, en nu is er een Swatch die het allemaal laat herleven – het onmogelijke en ongelooflijke verhaal van Swatch is gevat in de Swatch Est. 1983. Deze New Gent (kastdiameter 41 millimeter) is voorzien van een transparante kunststof kast, band en wijzerplaat, met direct zicht op het binnenwerk. Belangrijke onderdelen zijn gemarkeerd in goud en op het gouden aandrijfwiel staat het woord CELEBRATE twee keer in zwart. Alle bijzondere jaren, van 1983 tot 2013, staan in goud gedrukt op een brede zilveren ring.


Swatch Est. 1983 - klik aan voor een grote afbeelding


Elk jaar roept herinneringen op aan een of meerdere fantastische Swatch horloges: POP-Swatch, Scuba 200, Irony, (New) Gent, Skin of Touch en niet te vergeten de bijzondere creaties van kunstenaars, sporters, modeontwerpers… Wie kan zich niet meer zijn eerste Swatch horloge herinneren?


De Swatch Est. 1983 (SUOZ161) is vanaf nu verkrijgbaar voor ? 60,- bij Swatch Stores en Swatch verkooppunten. Kijk op Horloge.info/Swatch en Swatch.nl voor meer nieuws en informatie.