Fortis presenteert dit jaar ?Fortis Colors?: een nieuwe uitvoering van de legendarische Fortis Flipper. De lancering van de Flipper in 1975 was een groot succes voor Fortis en de horloges werden gedragen door grootheden uit die tijd, zoals de Rolling Stones, Roman Polanski, Leonard Bernstein en Roger Moore. Het concept ? relatief goedkope kleurrijke horloges als stijlvol accessoire ? werd later succesvol herhaald door merken als Swatch en (meer recent) Ice Watch.

De nieuwe Fortis Colors horloges bestaan in de basis uit een 100 meter waterdichte stalen module met een eenzijdig draaibare duikring, een ?Flieger? type zwarte wijzerplaat, drie wijzers en datum, aangestuurd door een quartz uurwerk. De module past als een soort container in een kunststof buitenkast met silicone rubberen band met stalen vouwsluiting, die verkrijgbaar is in 10 verschillende kleuren: zwart, wit, transparant, geel, oranje, rood, lichtblauw, donkerblauw, paars en olijfgroen.


Fortis Colors: klik aan voor een grote afbeelding


De Fortis Colors zijn per stuk te koop voor ? 120,-. Aparte modules kosten ? 80,- en aparte banden ? 40,-. Er is ook een set met één module, een zwarte, witte en transparante band voor ? 225,- en een set met één module en alle 10 kleuren voor ? 505,-. Deze sets komen in een speciale verzamelkoffer.


Voor de nieuwe Fortis Colors collectie is een mini-site gemaakt: Fortis-Colors.com. Kijk op Horloge.info/Fortis en Fortis-Watches.com voor meer informatie en nieuws over het Zwitserse horlogemerk.