Het Zwitserse horlogemerk Atlantic bestaat in 2013 125 jaar en om dat te vieren, geeft het een nieuwe uitvoering uit van het emblematische model ?Worldmaster?, met voor deze gelegenheid de toevoeging «The Original». De Worldmaster «The Original» is voor iedere liefhebber van horloges uit de jaren 1940 en 1950 een horloge om van te watertanden.

De Atlantic Worldmaster «The Original» is een fraaie moderne uitvoering van een horloge uit een tijdperk waarin enkele van de mooiste horloges werden ontworpen ? met als voornaamste kenmerken simpel, strak en functioneel. De wijzerplaten waren schoon met vaak alleen mooi opgelegde indexen en het logo?s van het merk, dat stijlvol was vormgegeven. Niet voor niets worden horloges uit deze periode nog steeds veel gezocht, maar is de geringe afmeting (32 tot 36 millimeter) voor veel mensen een struikelblok. De nieuwe Worldmaster «The Original» is in veel zijn illustere voorgangers, maar is op enkele punten aangepast: er is gebruik gemaakt van moderne materialen en de afmeting van de stalen kast meet 42 millimeter.


Atlantic Worldmaster «The Original»


De Atlantic Worldmaster «The Original» is er als automaat (uurwerk ETA 2824) en als handopwinder (ETA 2804), beide gelimiteerd tot 1888 stuks ? naar het geboortejaar van het bedrijf. De automaat kost Chf 495,- (ongeveer ? 490,-), de handopwinder is iets goedkoper: Chf 575,- (+/- ? 475,-). Kijk op Atlantic-Watches.ch voor meer nieuws en informatie.