Als officiële partner van de ?Plastiki? milieu-expeditie, herdenkt IWC Schaffhausen de succesvolle missie met een nieuwe aanwinst: een speciale limited edition van de Ingenieur Automatic Mission Earth Edition ?Plastiki?. Dit horloge is een eerbetoon van de Zwitserse horlogemaker aan de ongekende prestatie van de Britse avonturier en milieu-activist David de Rothschild en zijn team. In 2010 zeilden zij over de Stille Oceaan in hun baanbrekende en unieke catamaran, de ?Plastiki?.

De ?Plastiki? expeditie schreef milieugeschiedenis. Met een gewicht van 12 ton en drijvend op 12.500 gerecyclede plastic flessen, zeilde de catamaran in 130 dagen van San Francisco naar Sydney (lees Horloge.info), om wereldwijd aandacht te vragen voor de onmetelijke hoeveelheid aan plastic afval in onze oceanen en het hergebruiken van consumentenafval. David de Rothschild en zijn team begonnen het project als een praktische realisering van hun visie van een maatschappij die afval als een hulpbron beschouwt. IWC Schaffhausen steunde de expeditie als officiële partner en onderschreef de inspanningen om bewustwording te realiseren. De samenwerking werd al eens gevierd met een speciale uitvoering van het IWC Ingenieur horloge, de Ingenieur Automatic Mission Earth Edition ?Adventure Ecology? (lees Horloge.info).


Ingenieur Automatic Mission Earth Edition ?Plastiki?


Nu komt IWC, dat sinds de zomer van 2007 een gecertificeerd CO2-neutrale onderneming is, met een tweede model: de Ingenieur Automatic Mission Earth Edition ?Plastiki?. Het nieuwe horloge is extreem robuust en is echt gemaakt voor avonturiers. Het horloge heeft een stalen kast van 46 millimeter en is waterbestendig tot 12 bar (druk op 120 meter diepte). De weekijzeren binnenkast biedt bescherming tegen schokken en de effecten van magnetische velden, waardoor het automatische IWC kaliber 80110 uurwerk ongestoord en accuraat kan functioneren. De gravure aan de achterkant herdenkt de ?Plastiki? expeditie via een afbeelding van de catamaran en zijn zeeroute van San Francisco naar Sydney. Van het horloge, dat voorzien is van een blauwe rubberen band, zijn slechts 1.000 exemplaren verkrijgbaar en kost ? 7.000,-.


Kijk op Horloge.info/IWC voor meer nieuws en informatie over IWC, of bezoek IWC.com. Voor verkooppunten van IWC kunt u bellen met 0031 (0)20 524 67 52.