Artya is een Zwitsers merk dat bekend staat om de originele opmaak van de horloges. Zo waren er horloges met een dode spin op de wijzerplaat en modellen met versteende dinosaurus uitwerpselen. Nu is designer Yvan Arpa ? naar wens van een opdrachtgever ? gaan spelen met vuurwapens - tenminste, voorlopig gelukkig alleen met de kogels.

Het resultaat is een 47 millimeter breed horloge met zes kaliber .6 Flobert patronen onder het saffier glas, waardoor het horloge de aanblik van de trommel van een revolver heeft. De bezel en het midden van de wijzerplaat zijn zo gegraveerd dat ze op een schietschijf lijken, en door de zichtbodem zijn op de rotor van het automatische uurwerk de achterkanten van drie kaliber .38 hulzen te zien.


Yvan Arpa heeft gelijk aangekondigd binnenkort een hele nieuwe lijn horloges te presenteren, waarin de wereld van de wapens ruim aan bod komt. Hij merkt er (voor de mensen die het niet zo op wapens hebben) gevat bij op dat wapens niet altijd dodelijk zijn voor mensen, maar tijd uiteindelijk wel.


Artya Son of a Gun - de achterkant


Artya horloges zijn vanaf ? 1.500,- te koop, op bestelling loopt die prijs op. Kijk voor meer informatie op de website Artyawatch.com.