Als sponsor en ?Official Timekeeper? van de Volvo Ocean Race 2011-2012, brengt IWC Schaffhausen (precies op tijd voor de start op 5 november), een eerbetoon aan de moed en teamspirit van de zes deelnemende bemanningen aan een van de zwaarste en meest spectaculaire zeilraces ter wereld. Het Zwitserse horlogehuis doet dit in de vorm van een bijzonder horloge: de Portuguese Yacht Club Chronograph Edition ?Volvo Ocean Race 2011?2012?.

De Volvo Ocean Race gaat van start op 5 november om 14:00 uur en doet in negen maanden zes continenten en vier oceanen aan, voordat de bemanningen in de zomer van 2012 voor de laatste maal afmeren in het Ierse Galway. Gedurende de race zullen de teams 39.270 zeemijlen afleggen over ?s werelds meest verraderlijke wateren. De bemanningen kunnen zich opmaken voor extreme uitdagingen en adrenalineverhogende gevechten tegen ijskoude stormen, 15 meter hoge golven en schijnbaar oneindige rimpelloze vlaktes.Naast de functie van Official Timekeeper van de wedstrijd, is IWC ook sponsor van het Abu Dhabi Ocean Racing team. Het team, eigendom van de Abu Dhabi Tourism Authority (ADTA), is de eerste Arabische deelnemer ooit en vaart onder de Britse schipper en tweevoudig Olympisch medaillewinnaar Ian Walker. Het briljantzwarte zeiljacht is ontworpen door het Amerikaanse bureau Farr Yacht Design. Het meesterwerk van 14 ton heeft een mast van 31 meter hoog en is voorzien van geavanceerde technologieën. De topsnelheid ligt rond de 72 km/u.


IWC Portuguese Yacht Club Chronograph Edition ?Volvo Ocean Race 2011-2012?


De Portuguese Yacht Club Chronograph Edition ?Volvo Ocean Race 2011?2012? van IWC is een functioneel, uitermate betrouwbaar en sportief horloge met een 45 millimeter brede titanium kast. Met de precisie van een zee-instrument en perfectie tot in de kleinste details, is het robuuste horloge waterbestendig tot 6 bar en voorzien van het automatische IWC kaliber 89361 uurwerk met een gangreserve van 68 uur. Door de saffierglazen zichtbodem is het geavanceerde loopwerk te zien. Een zwart rubberen band zorgt voor optimaal draagcomfort.


De IWC Portuguese Yacht Club Chronograph Edition ?Volvo Ocean Race? kost ? 12.700,- en is vanaf nu te koop bij geselecteerde verkooppunten, waaronder Ace Jewelers in Amsterdam. Kijk voor meer nieuws en informatie over het merk op Horloge.info/IWC of bezoek IWC.com.