Tijdens de Masters of LXRY (voorheen Miljonair Fair) presenteert IWC Schaffhausen de Portuguese Sidérale Scafusia, het meest exclusieve en gecompliceerde horloge uit de geschiedenis van IWC. Na tien jaar intensief onderzoek is het Zwitserse horlogehuis erin geslaagd om in één horloge de zonnetijd te combineren met de sterrentijd naast andere complicaties.

De voorzijde van de Portuguese Sidérale Scafusia, met een kast van 46 mm, wordt gedomineerd door een constant force tourbillon. Naast de reguliere zonnetijd is tevens de siderale (sterren) tijd op een aparte subwijzerplaat af te lezen. Tussen 4 en 5 uur wordt de gangreserve van 96 uur getoond. Ook de achterzijde is indrukwekkend met een kaart van de sterrenhemel en een eeuwigdurende kalender.


Elke IWC Portuguese Sidérale Scafusia wordt exclusief vervaardigd in opdracht van de koper. Zo worden de sterrenkaart en de horizon, maar ook de tijden voor zonsopkomst en zonsondergang berekend en weergegeven voor een exacte locatie die door de koper kan worden opgegeven. Hierdoor moeten afzonderlijke mechanische onderdelen speciaal vervaardigd, geassembleerd en aangepast worden.


Klik aan voor een grote afbeelding van de IWC Portuguese Sidérale Scafusia


Als speciale service kunnen kopers het horloge verder naar eigen voorkeur ontwerpen, binnen de grenzen van de designfilosofie van IWC. Er zijn individuele keuzen mogelijk voor kastmaterialen (bijvoorbeeld goud of platina), wijzerplaatkleuren, indexen en banden. Dit resulteert in 200 mogelijke combinaties. Door de individuele benadering en de veeleisende ontwerpwerkzaamheden, moeten kopers wel rekening houden met een levertijd van ongeveer een jaar.


Van 6 tot en met 10 december zal het bijzondere horloge te zien zijn in de RAI Amsterdam. Het horloge heeft een waarde van CHF 750.000,- (ruim ? 630.000,-) en is voor de eerste keer in Nederland. Tijdens de Masters of LXRY is het horloge voor VIP-klanten op afspraak exclusief te bezichtigen bij Gassan. Kijk op Horloge.info/IWC en IWC.com voor meer nieuws en informatie over het Zwitserse horlogemerk.