Avonturier en milieuactivist David de Rothschild start in augustus 2009 een bijzondere expeditie. Samen met een bemanning van vooraanstaande wetenschappers, zeilers en avonturiers, zal hij in een zeilboot van plastic flessen 10.000 zeemijlen afleggen over de Stille Oceaan van San Francisco naar Sydney. Met het bevaren van deze grote en onberekenbare oceaan begeeft de Plastiki ? zoals de boot is genoemd ? zich op een missie om op grote schaal aandacht te vragen voor het hergebruiken van consumentenafval. Hierbij krijgt het de steun van IWC Schaffhausen als officiële partner.

Adventure Ecology
Op de zware reis wil David de Rothschild, met zijn organisatie Adventure Ecology, enkele ecologisch kwetsbare plaatsen van onze planeet aandoen. Het doel is echter ook om de verbeelding te prikkelen, een wereldwijd bewustzijn te kweken en individuen, gemeenschappen en bedrijven te inspireren, op te leiden en te motiveren om zich in te zetten voor verandering. ?We kunnen het redden van de planeet tot een avontuur maken?, legt de Rothschild uit. ?Ik wil het inspirerend, leuk en fascinerend maken en een groeiend netwerk van jongeren aanmoedigen zich positief in te zetten voor onze planeet.?


Oceaanreis met zeilboot van plastic flessen
De Plastiki vaart via ?s werelds grootste stortplaats op zee, beter bekend als de Kunststof-archipel, door naar Hawaï, de Line-eilanden en het zinkende eiland Tuvalu. klik op de foto voor een vergotingDe Plastiki, een ruim 18 meter lange catamaran, is vrijwel geheel uit gerecyclede plastic flessen vervaardigd. Het was de grote wens van David de Rothschild om een vaartuig te maken dat zich niet alleen staande zou houden in de woeste golven van de Stille Oceaan, maar dat ook een rol zou kunnen spelen in het zoeken naar oplossingen voor duurzame ontwerpen.


Speciale editie Ingenieur horloge
De afvaart van het innovatieve vaartuig valt samen met de lancering van een net zo stijlvol en robuust horloge: de Ingenieur Automatic Mission Earth Edition ?Adventure Ecology?, speciaal opgedragen aan de Plastiki expeditie door de officiële partner IWC Schaffhausen. ?Ieder bedrijf heeft economische, maatschappelijke en ecologische verantwoordelijkheden?, aldus CEO Georges Kern. ?IWC loopt in zijn sector voorop met de bescherming van het klimaat. In zijn hoofdvestiging in Schaffhausen heeft IWC de CO2-uitstoot sinds 2001 met 50% weten terug te dringen. Tevens promoot IWC middels financiële prikkels een zich tot hun thuisomgeving strekkend eco-bewustzijn onder zijn medewerkers.?


het gegraveerde logo van de Adventure Ecology expeditie aan de achterkantHet ?Adventure Ecology? horloge vergezelt David de Rothschild en zijn bemanning tijdens de vier maanden durende Plastiki expeditie over de Stille Oceaan. De speciale editie draagt in twee opzichten een boodschap over: met zijn blauwe wijzerplaat en oranje wijzers vertegenwoordigt het horloge de Plastiki missie van David de Rothschild, waar ook naar wordt verwezen in het gegraveerde logo van de Adventure Ecology expeditie aan de achterkant. En tevens wordt de Ingenieur een ambassadeur voor een betere wereld. Uiteraard kan het horloge de meest extreme weersomstandigheden doorstaan. Het horloge heeft een stalen kast van 46 mm en is voorzien van een blauwe rubberen band. De prijs bedraagt ? 6.600.