Titanium is een lichtgewicht, kras- en corrosiebestendig materiaal, en daarmee ook het ideale materiaal voor een sportief horloge met uitmuntende draageigenschappen. Vandaar dat Davosa heeft gekozen voor titanium voor het nieuwe, zeer mannelijke en 46 millimeter brede model ?Titanium?.

De driedelige titanium kast bestaat uit een middenstuk waarop met 8 schroeven de achtkantige bezel is geplaatst. Aan de onderkant van het horloge is de zichtbodem met even zoveel schroeven bevestigd. Een non-reflectief saffier glaasje beschermt de wijzerplaat en zorgt voor uitstekende afleesbaarheid zonder weerspiegelingen. Ook ?s nachts is de tijd goed af te lezen omdat Davosa gebruik heeft gemaakt van Super-LumiNova als lichtgevende pasta in de wijzers, cijfers en indexen.


De opmaak van de wijzerplaat is bijzonder fraai. Concentrische cirkels worden omgeven door de Arabische cijfers 12 en 6 die uit de plaat gesneden zijn, terwijl de overige indexen op de wijzerplaat opgelegd zijn. Hierdoor ontstaat een aparte symmetrie die niet vaak op wijzerplaten te zien is en alleen door het datumvenster tussen 4 en 5 uur wordt onderbroken.


klik op de foto voor een vergotingHet horloge komt met een fraaie doos met een aantal ?gratis? accessoires. Aan het horloge zit een zachte kalfslederen band die met de kast geïntegreerd lijkt, waardoor deze in elkaar over lijken te gaan. De band heeft een matte, vintage look en een dubbele gespsluiting voor een betere houvast. In de doos zit ook een rubberen band die beter geschikt is voor watersport activiteiten en een tweede zwart lederen band (in tegenstelling tot de bruine band op de foto). Bij het horloge komt een schroevendraaier waarmee de schroeven aan de buitenkanten van de bandaanzetten kunnen worden losgedraaid, waarna de band gemakkelijk kan worden verwisseld.


achterkant van de Davosa Titanium met ETA 2824-2 uurwerkDe Davosa Titanium heeft een automatisch ETA 2824-2 uurwerk en men kan kiezen uit 5 uitvoeringen: een geheel titanium versie met 3 wijzerplaat varianten (mat zilver, blauw grijs en zwart), een versie met een zwarte plaat en zwart IPG gecoate bezel (zie foto bovenaan) en een versie die geheel zwart en IPG gecoat is.


De eerste oplage van deze buitengewone set was in no-time uitverkocht maar een tweede oplage zal vanaf begin juni weer verkrijgbaar zijn voor een adviesprijs van ? 648,-. Verkoopadressen in Nederland en België zijn te vinden via de website van Davosa.