IWC Schaffhausen heeft voor voetballegende en merkambassadeur Zinédine Zidane een nieuwe speciale editie gemaakt. De Big Ingenieur Edition Zinédine Zidane is een ode van het horlogemerk aan de markante sportman en één van ?s werelds beste voetballers aller tijden. Zidane is persoonlijk betrokken geweest bij het ontwerp van het horlogemodel.

Met de Big Ingenieur Edition Zinédine Zidane hebben IWC en Zidane een tweede uiterst persoonlijk horloge gecreëerd (voor de eerste, lees Horloge.info) met een robuust uiterlijk dankzij de 45,5 millimeter brede massief stalen kast. De kleurstelling en de individualisering van het stijlvolle horloge weerspiegelen de persoonlijkheid en smaak van Zidane. Zo is er gekozen voor een donkerbruine wijzerplaat waarop het Arabische cijfer 10 (Zidane?s nummer) eruit springt in een helderrode kleur. De gegraveerde naam van de voetballegende is door de saffierglazen kastbodem te zien op de draaiende rotor van het Pellaton opwindmechanisme van het IWC kaliber 51113 uurwerk.


achterkant van de Big Ingenieur Edition Zinédine ZidaneZidane behaalde in 1998 met het Franse elftal de wereldtitel. Twee rode cijfers op de verder witte minutenring van de Big Ingenieur verwijzen hiernaar: de 27? en de 45? zijn de minuten waarin Zidane misschien wel de belangrijkste doelpunten van zijn loopbaan scoorde ? in de finale van het WK waarin Frankrijk Brazilië met 3-0 versloeg. Verder is er op de wijzerplaat bij 3 uur de gangreserve af te lezen en bij 6 uur beschikt het over een datumvenster.


Van het horloge, dat aan een donkerbruine band van krokodillenleer komt, worden slechts 500 exemplaren gemaakt. Het kost ? 10.800,-. Voor verkoopinformatie kunt u contact opnemen met IWC Nederland via 020 524 67 52 of www.iwc.com bezoeken. Voor meer nieuws over IWC zie Horloge.info/IWC.