Voor veel mensen zijn kerstmis en oud en nieuw de ultieme momenten om een waardevol geschenk te geven. Een horloge staat daarbij hoog op de verlanglijst. Het symboliseert als kerstgeschenk niet alleen een heleboel warme gevoelens, maar ook nog eens die ongrijpbare factor tijd? Horloge.info presenteert hier een aantal feestelijke suggesties.

LIP Mach 2000 Light Master
Als er één horloge is met kerstballen dan is het LIP Mach 2000 chronograaf wel. Al sinds het ontwerp in de jaren 1970 een uitzonderlijk horloge en sinds kort weer in België en Nederland verkrijgbaar. Het ontwerp van Roger Tallon groeide uit tot het boegbeeld van het Franse merk, en dat terwijl het merk toen al bijna een eeuw bestond! Mach 2000 Light Master, de uitvoering in ijzig staal, past perfect bij de kersttijd. Een prachtig cadeau dat u trouwens ook voor uzelf kunt inpakken! Het horloge kost ? 349,-, voor verkooppunten zie www.lip-horloges.nl.


Swatch Star Edition
Swatch Star EditionDe Zwitserse horloge en sieradenmaker heeft een speciale collectie gewijd aan de feestdagen, bestaande uit zes horloges, wat bijoux, en het ultieme kersthorloge van 2009: de gelimiteerde Star Edition. Dit schitterende horloge fonkelt je tegemoet dankzij de sterren die door de geperforeerde toplaag van de synthetisch leren band een gouden gloed veroorzaken. De zwarte plastic kast omsluit een geperforeerde wijzerplaat met gouden sterren met elk een witte kristal in het midden. Achter die sterren is het uurwerk zichtbaar. Dit feestelijke horloge is gemaakt in een gelimiteerde editie van slechts 10.000 stuks en kost (als het nog beschikbaar is) ? 70,-. Zie voor de hele feestcollectie en verkooppunten de website van Swatch.


TAG Heuer Silverstone
Tag Heuer SilverstoneVoor de liefhebber van re-issues doet TAG Heuer een duit in het zakje met de comeback van de Silverstone. Net als veel andere chronografen uit de historie van Heuer is dit horloge gekoppeld aan autoraces (Silverstone is een racecircuit). Heuer presenteerde de Silverstone in 1974 en daarmee ook het eerste automatische chronograafuurwerk. 35 jaar later brengt TAG Heuer de Silverstone opnieuw op de markt, zij het zeer gelimiteerd (wereldwijd 1500 stuks), in bruin of blauw met classic Heuer logo op de wijzerplaat en het befaamde Calibre 11 uurwerk aan boord. Als dat geen zalig kerstfeest is! Het horloge kost rond de ? 4.500,-, voor verkooppunten zie www.tagheuer.com.


Voor onder de Japanse Kerstboom
Seiko Galante Spring DriveSeiko’s meesterlijke Galante Spring Drive is uitsluitend verkrijgbaar in Japan, maar daarom niet minder interessant als cadeau voor de fan! Galante is een Seiko sub brand en staat voor wat meer pit, zeg maar het wat extremere gezicht van het doorgaans ingetogen Seiko. Jeugdig, maar stijlvol en chique, voorzien van Seiko Spring Drive uurwerk 5R66. Voor de 5e verjaardag van Galante is er een speciaal model gemaakt, dat voor de liefhebber vast en zeker de moeite waard is: Seiko Galante 5th Anniversary Special Edition. Als u het horloge echt wil hebben is een vlucht naar Japan gedurende de feestdagen ook de moeite waard. Zie voor verkooppunten dan de website van Seiko Japan: www.seiko.co.jp.


Pulsar ? een fraai gebaar (voor hem en haar)
Pulsar PF3842X1De nieuwe dames ‘Dress’ collectie van Pulsar is zeer de moeite waard, en met name de fantasievolle analoge schoonheid in wit & roségoud is van grote schoonheid. Het aardige is dat Pulsar ook bijpassende herenmodellen heeft. Geen één op één uniseks, maar wel duidelijk ‘familie’. Ook opvallend is het materiaalgebruik van deze dress watches voor hem en haar. Waar de term ‘dress’ van origine verwijst naar sober en onopvallend (voor onder het kostuum of maatpak), heeft Pulsar de term gebruikt om een deel van de collectie te onderscheiden van de sportieve modellen, met fraaie materiaalcombinaties en allesbehalve sober. Bij dames is er bijvoorbeeld wit met goud, bij de heren is het zwart met goud dat de klok slaat. Het horloge op de foto kost ? 219,-, zie voor meer informatie www.pulsarwatches.nl.


OMEGA’s Christmas Special
Omega ConstellationEen van de weinige merken met een heuse kerstspecial is OMEGA, dat traditiegetrouw aandacht besteed aan de speciale sfeer rond Kerst. Dit jaar met een volledig vernieuwde Constellation collectie voor dames en een schitterende Seamaster Aqua Terra Co-Axial Chronograph voor heren. Een smakelijke donkerpaarse Constellation voor haar maakt het cadeauaanbod van de horlogemaker uit Bern dubbel feestelijk. Voor verkoopinformatie zie de website van Omega: www.omegawatches.com


Jingle Bells, Jingle bells en alvast een gelukkig 2010!


Paul Dezentjé – © Horloge.info