Jochen Benzinger mag tot de wereldtop gerekend worden als het gaat om het hoogwaardig handmatig skeletteren en guillocheren van uurwerken. Benzinger en zakenpartner Georg Bartkowiak werken al jaren voor merken als IWC, Chronoswiss en Fabergé. De eigen collecties van de heren zijn echter minstens zo interessant.

De Benzinger collecties bestaan uit de basiscollectie onder de naam ?Benzinger?, de nieuwe ?Benzinger Boutique? collectie en de unieke stukken uit de Grieb & Benzinger Gold en Platinum collecties. Om het even uit welke collectie, de horloges van Benzinger blinken uit in toegepast vakmanschap bij het guillocheren en/of skeletteren. De horloges zijn dan ook niet goedkoop, een instapmodel van Benzinger in staal begin bij negen duizend euro. Als u de onderstaande film van Benzinger bekijkt, waarin enkele demonstraties van het werk dat in het atelier gedaan wordt te zien zijn, zult u begrijpen waarom deze horloges meer mogen kosten.Voor horloges die door Benzinger bewerkt worden, komen mensen uit heel de wereld naar de werkplaats in het Duitse plaatsje Pforzheim. Benzinger maakt unieke horloges op bestelling, alleen betaalbaar voor de zeer rijken der aarde. Zo is er de collectie platina horloges ? in samenwerking met Hermann Grieb ? genaamd Grieb & Benzinger Platinum, waarvan er per jaar slechts enkele stuks worden gemaakt en waarvan elk stuk uniek is. Voor deze horloges wordt als basis historische uurwerken gebruikt (afkomstig uit de collectie van, of speciaal aangekocht door Hermann Grieb) van makers als Patek Philippe en Jaeger-LeCoultre. De horloges zijn vaak bij voorbaat al verkocht voor bedragen die niet zelden over de honderd duizend euro gaan.


Benzinger Boutique "Coffee Blossom"Nieuw is de Benzinger Boutique collectie. Bij horloges uit deze collectie staat ?lifestyle? meer op de voorgrond en zijn de horloges van verschillende soorten goud, met of zonder diamanten. Voor deze collectie worden meer gangbare uurwerken gebruikt die echter met hetzelfde bewonderenswaardige vakmanschap qua guillocheren en skeletteren zijn bewerkt. Horloges uit deze collectie kosten tussen vijfentwintig en vijfendertig duizend euro.


Benzinger heeft onder de eigen naam de basis collectie, met o.a. horloges in staal, die begint bij negen duizend euro. Ook in deze collectie zijn de uurwerken met dezelfde passie en kunde bewerkt. Een absolute aanrader is het om de bijbehorende website www.jochenbenzinger.de eens door te bladeren en zijn verschillende collecties te bekijken. Zie voor meer informatie over de Benzinger Boutique collectie www.benzinger-boutique.com en voor de Grieb & Benzinger collecties  www.grieb-benzinger.com.