De vorig jaar februari gepresenteerde Sinn 900 Flieger familie krijgt uitbreiding met het model S. Waarbij ?S? staat voor ?Schwarz?, of de techniek die Sinn heeft toegepast om de kast zwart te maken: de zwarte PVD laag is met 2.000 HV op de 1.500 HV getegimenteerde ondergrond aangebracht. Oftewel, de stalen kast is zwart en zal dat ook blijven.

De vliegeniershorloges van Sinn hebben qua techniek en functionaliteit altijd al bij de top gehoord, zo ook de 900 Flieger familie die vorig jaar tijdens Baselworld debuteerde. Deze automatische chronograaf voldoet aan de hoogste eisen qua precisie, techniek en esthetiek, een horloge dat (niet alleen) piloten als zeer bruikbaar instrument graag om de pols dragen. De ?S? toevoeging aan deze familie is logisch: zwart is nog steeds mode, veel andere merken doen het ook.
Maar de ?S? van Sinn is niet zomaar een zwart gemaakt 900 Flieger. De zwarte PVD laag wordt met een Vickershardheid (HV) van 2.000 op het met de door Sinn Tegiment®-Technologie tot 1.500 HV geharde staal aangebracht, om zo een laag te vormen die zo hard is dat deze er niet meer af te stoten is. De Sinn Flieger S is dus zwart. En blijft zwart.


Sinn 900 Flieger S met lederen (boven) en stalen band.De  44 millimeter brede kast is verder voorzien van antireflectief saffier glas en een stalen bodem, waarop 5 omrekenschalen voor Europese tegen Amerikaanse eenheden staan. De matzwart gegalvaniseerde wijzerplaat zorgt voor een ideale achtergrond voor de wijzers, indexeringen en markeringen die  ? op die van de kleine seconde na ? zijn voorzien van Superluminova. De wijzer voor de tweede (24 uurs) tijdzone is vernikkeld parelgestraald.
In het binnenste van het horloge tikt een Valjoux 7750 GMT uurwerk met een Nivaflex 1 spiraal in de uit Glucydur gemaakte balans, een beryllium platine en een opwindveer uit Nivaflex. Sinn geeft 3 jaar garantie op het horloge, dat af fabriek vanaf november geleverd kan worden en met een lederen band ? 2.470,- kost, met een rubberen band ? 2.585,- en met een stalen band (die op dezelfde manier zwart is gemaakt) ? 2.825,-.


Zie voor meer nieuws en info over Sinn horloges Horloge.info/Sinn. Sinn horloges worden in België verkocht door Timax (www.sinnwatches.com), in Nederland door Horlogeplatform Nederland (www.sinn.nl), of voor beide landen af fabriek door Sinn zelf (www.sinn.de).