Hogere titanium horlogerie van Romain Gauthier

Insight Micro-Rotor Natural Titanium en Black Titanium

De hoge titanium horlogerie van Roamin Gauthier kan wedijveren met elke variant die in edelmetaal is vervaardigd. Volgens Romain zelf passen complicaties net zo goed in een kast van bijvoorbeeld titanium. Dit inzicht leidde tot de Insight Micro-Rotor Natural Titanium en de zwarte Black Titanium variant

De hogere titanium horlogerie van Romain Gauthier kan wedijveren met elke variant die in een edelmetaal is vervaardigd. Volgens Romain zelf passen complicaties net zo goed in een kast van titanium. Dit inzicht leidde tot de Insight Micro-Rotor Natural Titanium en de zwarte Black Titanium variant.

“Ik voel dat steeds meer verzamelaars zich realiseren dat haute horlogerie niet in een edelmetaal hoeft te worden geserveerd”, zegt meesterhorlogemaker Romain Gauthier. “Als het goed is gedaan, is titanium niet alleen een zeer goed alternatief, het materiaal kan ook een regelrechte voorkeur genieten.” En met dit inzicht is de hogere titanium horlogerie van Romain Gauthier in sommige gevallen dus ook in lichtgewicht titanium verkrijgbaar. In twee nieuwe gevallen gaat het om de Insight Micro-Rotor Natural Titanium en Black Titanium; een mix van horlogerie die past in de eeuwenoude uurwerktraditie en een contemporaine Grade 5 titanium kast.

Romain Gauthier Insight Micro-Rotor Natural Titanium

Romain Gauthier Insight Micro-Rotor Natural Titanium; 39,5 mm hogere titanium horlogerie

Micro-rotor uit de Vallée de Joux

De lichte, sterke en hoogwaardig afgewerkte 39,5 mm kasten bieden plek aan een in eigen atelier vervaardigd automatisch uurwerk met micro-rotor. De bescheiden maat van de kast doet geen afbreuk aan de indruk die deze wil maken. De vorm en ook het gebruikte materiaal in combinatie met de open wijzerplaatzijde die voldoende ruimte biedt aan het uurwerk plus de tijdsaanduiding, geven beide horloges charisma genoeg. De secondewijzer neemt een centrale plek in. Op 12 uur zijn de uren en minuten af te lezen en op 6 uur schommelt de balans. Nog meer schommelen zijn te zien op 9 uur waar de micro-rotor heen en weer beweegt en draait. Die rotor draait het uurwerk dat in de Vallée de Joux – de bakermat van de haute horlogerie – diep in de Zwitserse Jura wordt gemaakt, op tot een maximale gangreserve van 80 uur.

Romain Gauthier Insight Micro-Rotor Natural Titanium

Het blanke uurwerk van de Romain Gauthier Insight Micro-Rotor Natural Titanium

 

De achterzijde biedt een blik op robuuste, fraai gevormde, welvende bruggen die zijn gepolijst en afgeschuind door een getaleteerde ambachtsman. Let ook op de schroeven met het ‘S’-patroon, de handtekening van Romain Gauthier.

Romain Gauthier Insight Micro-Rotor Natural Titanium

Het donkere uurwerk Romain Gauthier Insight Micro-Rotor Natural Titanium oogt ultra-modern

 

De kasten en uurwerken van de Insight Micro-Rotor Natural Titanium en Black Titanium tonen verschillende afwerkingen: licht en donker, gepolijst en gesatineerd, met de hand geslepen nerven of frosted als een laagje nachtvorst. De Insight Micro-Rotor Natural Titanium heeft een kast die afwisselen gepolijst en gesatineerd is, terwijl de kast van de Black Titanium van ADLC-titanium geheel gesatineerd zijn.

Romain Gauthier Insight Micro-Rotor Natural Titanium

Romain Gauthier Insight Micro-Rotor Natural Titanium met frosted witte wijzerplaat

Altijd geëmailleerd

Drie varianten zijn beschikbaar in steeds een oplage van slechts tien stuks. De Insight Micro-Rotor Natural Titanium heeft twee glanzend blauwe, geëmailleerde wijzerplaten en de Black Titanium is zowel met witte als zwarte wijzerplaten verkrijgbaar. Opvallend aan deze wijzerplaten is dezelfde frosted afwerking die ook te zien is op de platine van het horloge. Voor meer informatie: www.romaingauthier.com of reis af naar de Rue du Canal 20 in Le Sentier en ontdek en passant de horlogemagie van de Vallée de Joux.