De nieuwe Hamilton Khaki ?Team Earth Collection? is ontworpen in samenwerking met Harrison Ford voor Team Earth. Team Earth is een initiatief van Conservation International (CI), maar eigenlijk zijn we Team Earth zelf. Team Earth is namelijk alles en iedereen op aarde: mensen, bedrijven, scholen, overheden? samen als één team. En het idee is dat we allemaal iets meer doen en iets minder doen ? meer van het goede en minder van het slechte. Zo kunnen we samen met al die kleine beetjes een groot verschil maken.

Harrison Ford is al 18 jaar bestuurslid van CI. De Hamilton Khaki Team Earth Collectie is de tweede serie horloges die in samenwerking met de Amerikaanse acteur gemaakt wordt om de organisatie te steunen. De eerste Hamilton Khaki ?Conservation Collection? werd na de lancering in 2008 extreem populair en de opbrengst heeft aanzienlijk bijgedragen aan milieuprogramma?s op initiatief van CI. Zoals de bescherming van 36.000 hectaren bedreigd kustgebied in Zuid Afrika. En 2.6 miljoen hectaren in Namibië’s Sperrgebiet National Park. Maar ook het creëren van belangrijke marine natuurgebieden in Brazilië en Ecuador.


Hamilton Khaki Team EarthDe horloges uit Hamilton’s Khaki Team Earth Collection zijn geïnspireerd door de drive van Team Earth om elkaar aan te moedigen bijvoorbeeld minder energie te gebruiken. Het betreft daarom eenvoudige ontwerpen met duidelijke, kakikleurige cijfers tegen een zwarte wijzerplaat. De 42 millimeter brede horloges (? 595,-) worden gedragen aan een groene of bruine leren band, waardoor ze de krachtige allure van Moeder Natuur krijgen, terwijl de roestvrij stalen kasten en betrouwbare automatische ETA 2824 uurwerken voor pure duurzaamheid staan. De achterzijde van de horloges bevat een gravure van de tekst ?It?s time to DO?, ondertekend door Harrison Ford ? een dringende en constante herinnering voor iedereen die dit horloge draagt.


Dus doet u mee? Meldt u vandaag aan op www.teamearth.com en beloof plechtig een beetje meer en een beetje minder te doen. Bijvoorbeeld waar mogelijk spaarlampen te gebruiken, één boom meer in uw tuin te planten, minder vaak een email uit te draaien en wat vaker met de fiets te gaan. Kleine dingen, maar als we het allemaal doen, kunnen we een hoop veranderen.


Zie voor meer nieuws en informatie over Hamilton: Horloge.info/Hamilton of www.hamiltonwatch.com.