Seiko Watch Corporation introduceert dit jaar een nieuw uurwerk kaliber: het eerste horloge van het merk met een hoge frequentie GMT. Het nieuwe mechanisch kaliber 9S86 uurwerk is ontwikkeld op een basis van de het Hi-beat kaliber 9S85 dat sinds 2009 het topmodel in de Grand Seiko collectie was. Het heeft alle kenmerken van dat bestaande kaliber, maar daarbij ook een 24-uurs GMT wijzer die simpel te verzetten is.

Grand Seiko is het paradepaardje van Seiko, met handgemaakte mechanische uurwerken die met een combinatie van ambachtelijkheid en geavanceerde technologie zijn gemaakt. De horloges springen er uit door de mooie afwerking, de precisie, het comfort en de goede afleesbaarheid. Drie modellen zijn nu uitgerust met het nieuwe Hi-beat GMT kaliber. Het topmodel is de Hi-beat 36,000 GMT Limited Edition. Het model heeft een hoge precisie van +5 tot -3 seconden per dag door het extreem hoge tikgetal van 36.000 schommelingen per uur, en een gangreserve van 55 uur. De GMT-urenwijzer kan separaat van de normale uren en minutenwijzers worden bediend.

De kast van de Grand Seiko Hi-Beat 36.000 GMT Limited Edition horloges is geïnspireerd op het succesvolle 44GS design, dat in 2013 werd gepresenteerd: een eigentijdse interpretatie van het iconische Grand Seiko design met hooggepolijste oppervlakken. De wijzerplaat heeft een stralenpatroon, dat doet denken aan de ribbelige rotspartijen op Mount Iwate, de berg die zichtbaar is vanuit de ramen van de Shizukuishi Watch Studio waar alle Grand Seiko mechanische horloges worden ontworpen en gemaakt.

klik aan voor een grote afbeelding van de Grand Seiko Hi-Beat 36.000 GMT Limited Edition met witte en zwarte wijzerplaat

Door het saffierglazen kastdeksel is aan de achterzijde de speciaal ontworpen titanium rotor te zien. Het bovenste deel daarvan is behandeld met een anodische oxidatie (een oppervlaktebehandeling met elektrolyse) waardoor het titanium een mooie goudglans krijgt. Seiko heeft titanium gebruikt omdat elastischer is dan staal, waardoor het trillingen goed kan opvangen en het de rotor zeer stabiel maakt.

Seiko Hi-beat GMT kaliber 9S86 met titanium rotor

Er worden slechts 600 horloges in deze Limited Edition 9S86 uitgebracht, met een winkelverkoopprijs van ? 7.050,-, in drie verschillende modellen: één met een groene wijzerplaat, één met een witte wijzerplaat en de derde met een zwarte wijzerplaat. De 40 millimeter brede kast is van roestvrij staal met dubbelgebogen saffierglas met anti-reflectieve coating aan de binnenzijde en een geschroefde kroon. Grand Seiko Hi-Beat 36.000 GMT Limited Edition is tot 100 meter waterdicht en tot 4.800 A/m bestand tegen magnetische velden.

Kijk op Seiko.nl voor meer informatie en verkooppunten en lees meer nieuws op Horloge.info/Seiko.