Hamilton, opgericht in 1892 in Lancaster Pennsylvania in de Verenigde Staten, is al sinds jaar en dag met de luchtvaart verbonden. Met de nieuwe Khaki X-Wind Limited Edition presenteert het inmiddels Zwitserse horlogemerk een nieuw product, dat moderne vormgeving met horlogefascinatie én luchtvaarttechniek combineert. Deze speciale Limited Edition zal daarom piloten én aspirant-piloten over de hele wereld aanspreken.

De 45 mm brede behuizing van de nieuwe Khaki X-Wind Limited Edition herberg een bijzonderheid: een ?drift angle? calculator. Als een vliegtuig in een situatie met tegen- of zijwind vliegt, moet de piloot een correctie kunnen maken om niet van zijn koers af te raken. Deze ?drifthoek? kan worden berekend met de Khaki X-Wind, via de intern draaibare bezel, die met een kroon aan de rechterkant van het horloge te bedienen is.

Binnen deze bezel bevind zich de gelaagde bicolor wijzerplaat, opgemaakt uit zowel een gezandstraald als een geborsteld oppervlak, waardoor het horloge, net als de combinatie van roestvrij staal en rubber op de ?easy grip? bezel en de drukknoppen, een authentiek ?luchtvaarteffect? krijgt. De geskeletteerde wijzers en de boven de subwijzerplaten van de kleine seconde en chronograaf-tellers aangebrachte elementen, zijn daarnaast geïnspireerd op de instrumenten in een cockpit.

De Khaki X-Wind Limited Edition 2014 collectie bestaat uit twee wijzerplaatvarianten, die met stalen of rubberen band te krijgen zijn. Elk model wordt uitgebracht in een oplage van 1.999 stuks, alle afzonderlijk genummerd. Het uurwerk in dit horloge is het door ETA speciaal voor Hamilton in Zwitserland gemaakte H-21 uurwerk, met gangreserve van 60 uur. De horloges zijn waterdicht tot 100 meter en hebben een verkoopprijs van ? 1.800,-.

Hamilton Khaki X-Wind Limited Edition met Drift Angle Calculator

Kijk op Hamiltonwatch.com voor meer informatie en verkooppunten en bezoek Horloge.info/Hamilton voor meer nieuws.