Breitling breidde vorig jaar de Professional lijn uit met een horloge dat levens kan redden in noodsituaties: de Emergency II. Het 51 millimter brede horloge is uitgerust met een noodsignaal dat op een dubbele frequentie uitzendt. Dit horloge is vanaf nu leverbaar en Breitling introduceerde tegelijk de Emergency II Night Mission in zwart titanium.

De tweede versie van de Breitling Emergency gaat verder dan zijn voorganger, die uitsluitend uitzond op één analoge frequentie. Bij de Emergency II wordt het eerste, digitale signaal uitgezonden op 406 MHz, bedoeld om satellieten te bereiken. Het signaal klinkt elke 50 seconden en duurt 0,44 seconden per keer. Het tweede signaal is analoog en klinkt op 121,5 MHz, de gebruikelijke frequentie voor noodsignalen. Dit signaal klinkt elke 2,25 seconden en duur 0,75 seconden.
Het noodsignaal wordt geactiveerd door het uitvouwen van een geïntegreerde antenne, die is opgeslagen in twee secties in het onderste gedeelte van de kast. Met een beetje geluk hoeft de drager dit echter nooit te doen. Op het activeren van het signaal in niet-noodsituaties staat een boete die, afhankelijk van hoe massaal de hulptroepen uitrukken, in de tienduizenden euro?s kan oplopen.

Het uurwerk van de Emergency II is een Breitling 76 SuperQuartz® kaliber, dat operationeel is in situaties van -20 to +55 °C en COSC chronometer gecertificeerd is. Het horloge heeft een analoge/digitale display, 1/100 seconde-chronograaf, tweede tijdzone en een meertalige kalender. Het gewicht, van de Emergency II: 140 gram (exclusief band en ondanks dat het gemaakt is van lichtgewicht titanium). Naast de vorig jaar gepresenteerde versie met oranje, gele of zwarte wijzerplaat, is er ook een geheel zwarte titanium variant bijgekomen: de Emergency II Night Mission. Verkoopprijzen van de horloges begint bij ? 12.900,-.

Klik aan voor een grote afbeelding van de Breitling Professional Emergency II en Emergency II Night Mission

Kijk op Breitling.com voor meer informatie en verkooppunten en bezoek Horloge.info/Breitling voor meer nieuws.