Na Sony, Microsoft en Samsung (en volgens aanhoudende geruchten Apple), zal nu ook Google binnenkort met een eigen smartwatch op de markt gaan komen. De Google smartwatch heeft de codenaam ?Gem? en moet het door een verbeterde accuduur en functionaliteit gaan winnen van de bestaande smartwatches.

De Google Gem zal (vanzelfsprekend) draaien op Android en gekoppeld zijn aan Google Now ? de Google dienst die werkt als een intelligente persoonlijke assistent en relevante meldingen voor tijd en plaats op het scherm zal gaan tonen. Daarnaast kunnen natuurlijk ook emails, twitter- en facebook berichten worden gelezen en zullen inkomende en uitgaande gesprekken van smartphone te bedienen zijn. Ook zou Google werk hebben gemaakt van het energieverbruik, waardoor de accu langer mee gaat dan de 24 uur van een Samsung Galaxy Gear, of de drie dagen van een Sony Smartwatch 2.


De Google smartwatch zal volgens de Wall Straat Journal over enkele maanden klaar zijn voor productie en kan dus begin 2014 in de winkel worden verwacht. Over de prijs en het definitieve uiterlijk (de foto?s bij dit artikel zijn concepten) is nog niets bekend.


Google Nexus "Gem"