Hij zal niet blij zijn, George Clooney. Want zijn film Up in the Air ? vooraf alom bejubeld, geprezen en bestempeld als een van de grote favorieten tijdens de Golden Globe Awards ? werd bij de uitreiking volledig genegeerd. Clooney speelt Ryan Bingham, een man die door bedrijven wordt ingehuurd om werknemers te vertellen dat ze hun baan verliezen ten gevolge van de recessie. Een man dus met een rotbaan, maar ook een man met een Omega.

De film snijdt een zeer actueel thema aan: recessie, krimpende economie, inkrimpende bedrijven, overnames en faillissementen. Clooney is meesterlijk in zijn rol en zorgt voor een geweldige dosis zwarte humor. Up in the Air kreeg in de VS opvallend veel lovende kritieken en kende een enthousiast onthaal van het publiek, dat de film in groten getale in de bioscoop bekeek. Verder had de film meer Golden Globe nominaties dan welke andere film dan ook, waaronder een nominatie voor Clooney (Best Actor), voor Clooney?s co-stars Vera Farmiga en Anna Kendrick en voor regisseur Reitman (regie en screenwriting).


Helaas kreeg de film niet één van de Golden Globes, en aangezien deze prijzen gezien kunnen worden als indicator voor de Oscars ? de belangrijkste filmprijzen ? ziet ook dat feestje er voor Clooney niet al te rooskleurig uit.


Omega DeVille Hour VisionHet zegt evenwel niet over de film. Die is gewoon heel erg goed. En horlogefanaten zullen dubbel genieten van de film, omdat Clooney Omega’s vlaggenschip draagt: Omega DeVille Hour Vision. Dit horloge is een manufactuur meesterwerk van Omega. De naam is een woordspeling, die enerzijds aangeeft dat het horloge de visie van Omega belichaamt, en die anderzijds zeer letterlijk genomen mag worden: je kunt het uurwerk rondom bekijken, want de zijden van de kast zijn voorzien van saffier glas. Een schitterend stukje horloge-maken, en voor Ryan Bingham van groot belang, want hij reist wat af.


Omega was recent te zien om de polsen van Robert de Niro, Speedmaster Pro in Righteous Kills (2009) en van Russell Crow, Speedmaster Professional limited Anniversary Watch, State of Play (2009). Langer geleden: Always (1989), Richard Dreyfuss, Omega Speedmaster Professional; Apollo 13 (1995), Omega Speedmaster Professionals; Branded To Kill (Koroshi No Rakuin) (1967), Jo Shishido, Omega DeVille date; The Corruptor (1999) – Chow Yun Fat, Omega Speedmaster Professional; The Edge (1997), Alec Baldwin, Omega Seamaster Chronograph Chronometer; Enemy Of The State (1998), Omega De Ville, Will Smith en Omega Speedmaster, Gene Hackman; Ronin (1999), Robert de Niro, Omega Museum Pilot Watch Event Horizon (1997), Omega Speedmaster zweeft door ruimteschip; Gotti (1996), Close ups Omega Speedmaster Professional; Seven Years In Tibet (1997), gouden Omega Chronograph; Heist (2001), vintage militaire Omega met zwarte wijzerplaat, Gene Hackman; Minority Report (2002), Omega X-33.