Het Double Heart Beat dameshorloge, dat de Geneefse manufactuur Frédérique Constant in 2006 als model introduceerde, is zonder twijfel een van de meest unieke en prominente modellen uit de collectie. Geïnspireerd op het zeer succesvolle eerste Heart Beat horloge van het merk uit 1994 voor heren, zijn de elegante Heart Beat polshorloges na vele jaren nog steeds te herkennen aan een uitsparing in de wijzerplaat die een doorkijk gunt op de ?hartslag?, het mechanische uurwerk van het horloge.

Ter uitbreiding van de bestaande Double Heart Beat serie, introduceert Frédérique Constant tijdens de aankomende editie van Baselworld een nieuwe lijn dameshorloges, genaamd ?LOve Heart Beat?. Een drietal nieuwe modellen, ieder uitgevoerd in twee variaties met een fris nieuw uiterlijk, vullen de bestaande collectie aan.
Gecreëerd voor vrouwen – door vrouwen, zullen de prachtige nieuwe horloges verkrijgbaar zijn in een combinatie van roségoud met een wijzerplaat van wit of chocoladebruin parelmoer, of gepolijst staal met een wijzerplaat van wit parelmoer. De modellen worden gedragen met respectievelijk een vanille, gourmet-chocoladebruine of donkergrijze satijnen horlogeband. Voorzien van een bijzonder elegante wijzerplaat, heeft het vrouwelijke horloge een tijdloze en luxe uitstraling, en kan gedragen worden bij vele gelegenheden.


De nieuwe luxe dameshorloges van het overwegend traditionele merk zijn pronkstukken, ontworpen en ontwikkeld met passie, en met recht een klasse apart. De LOve Heart Beat modellen hebben een bijzondere O-vormig opengewerkte wijzerplaat die prachtig gedecoreerd is. De opgelegde letters van het woord ?LOve? op de wijzerplaat, zijn bezet met diamanten. Kenmerkend voor de Frédérique Constant Heart Beat modellen, toont de opening in de wijzerplaat het kloppende hart van het uurwerk in het horloge, in dit geval het automatische FC-310-1 uurwerk met een gangreserve van 42 uur, afgewerkt met ?Côtes de Genève? decoratie.


De ronde roségouden of stalen horlogekast ? met een diameter van circa 34 mm – is uitgevoerd met een gepolijste lunet of een lunet bezet met 48 diamanten rondom en is verfraaid met een zichtbodem van saffier zichtglas aan de achterzijde. Het horloge is tot 50 meter waterdicht. Kenmerkend voor Frédérique Constant, vallen de nieuwe Ladies LOve Heartbeat modellen binnen het segment van betaalbare luxe, met een een zeer goede prijs-kwaliteit verhouding.Voor meer informatie over de nieuwe Frédérique Constant Ladies LOve Heart Beat horloges zie www.frederique-constant.com/nl.


Tekst voor Horloge.info: Sylvia Gelton. Foto?s: Frédérique Constant.