Begin december lanceert Fortis een zeer afwijkend ogende chronograaf. Het horloges is niet alleen bedoeld om de tijd van af te lezen of er tijd mee te meten, maar geeft ook enkele suggestie hoe die tijd op een emotioneel nuttige manier te besteden. Of zoals de kunstenaar en ontwerper van het horloge Andora zegt: ?beleef je tijd en bepaal zelf de inhoud?.

De artistieke chronograaf heeft een druk wijzerplaatontwerp, dat vooral mensen die van kleuren houden zal aanspreken. De kleine secondewijzer bij 9 uur is vormgegeven als een aardbol, die permanent draait om de drager er aan te herinneren dat de tijd voor niemand stilstaat. De bezel is voorzien van 12 activiteiten die samenhangen met emoties om een suggestie te geven van wat je (ook) zou kunnen doen. De graveringen op de band en deksel en de tekeningen op de subindexen van de chronograaf maken het horloge nog aparter en van dit tot 100 stuks gelimiteerde horloge een waar kunstwerk voor om de pols.


Voor wie nog nooit van kunstenaar Andora had gehoord: www.andoraworld.com. Het Fortis horloge is voorzien van een Valjoux 7750 uurwerk dat huist in een 42 millimeter brede titanium kast. Het saffier glas is tweezijdig ontspiegeld en de kroon en drukkers van de chronograaf zijn voorzien van een rubberen beschermlaag. Het horloge, dat ? 3.990,- kost, is waterdicht tot 200 meter. Zie voor meer nieuws en informatie over Fortis Horloge.info/Fortis en www.fortis-watches.com.