Festina is al sinds 1994 de officiële tijdmeter van de koers der koersen: de Tour de France. En ook van de twee ?andere? grote wielerrondes ? de Giro d'Italia en Vuelta a España ? is Festina verantwoordelijk voor de het meten van het verschil in klasse. Het Spaanse merk komt daarom ook ieder jaar met een horloge met wielerthema ? dit jaar de Chrono Bike 2012, met details die de inspiratiebron niet verloochenen.

Festina is er met de Chrono Bike 2012, net als de 2011 editie, weer zeer goed in geslaagd het thema ?wielrennen? te verwerken in het design ? waardoor het niet alleen in naam een wielerserie is. De buitenrand van de bezel van het horloge is vormgegeven als het tandwiel van een crankset (waaraan de trappers van een fiets bevestigd zitten) en is in 8 van de maar liefst 14 kleurvarianten in dezelfde kleur als de wijzerplaat. De wijzerplaatkleuren variëren van zwart, wit en blauw tot (natuurlijk) geel, groen en oranje. En ook dit jaar is er een ?all black?, tot 5000 stuks gelimiteerde editie, voor de echte wielerfanaat. Deze  uitvoering komt in een speciale doos met extra band en wisseltooltje en is voorzien van saffier glas.

De Festina ChronoBike 2012 in varianten met een rubberen band (? 249,-) of een stalen band (? 299,-), is tot 100 meter waterdicht en beschikt (naast de tijd- en chronofunctie) over een datumaanduiding. De gelimiteerde, geheel zwarte uitvoering, kost ? 499,-. Kijk op Horloge.info/Festina voor meer nieuws en informatie over het merk.