Festina verwerft al sinds 1994 veel bekendheid en waardering onder wielerfans, als de officiële tijdmeter van de Tour de France. Het Spaanse merk komt ook ieder jaar met een horlogecollectie onder de naam Chrono Bike, speciaal voor de liefhebbers van de koers der koersen, waarin het thema wielrennen altijd subtiel in het design verwerkt zit.

Ook voor 2013 ? als de tour voor de 100ste keer gehouden zal worden ? heeft Festina weer een uitgebreide collectie gemaakt, bestaande uit maarliefst 17 modellen. De collectie is opgebouwd uit twee series van 8 horloges, elk met een andere wijzerplaatkleur. Bij de ene serie hebben de horloges een stalen horlogeband, bij de tweede serie een in de kleur van de wijzerplaat rubber gecoat stalen band. Het laatste model is traditiegetrouw de Limited Edition: een tot 500 stuks gelimiteerd model dat ook dit jaar weer overwegend zwart is.

De horloges uit de Festina ChronoBike 2013 collectie hebben een kastmaat van 44 millimeter en zijn natuurlijk voorzien van een chronograaf om het verschil tussen de ?tête de la course? en het peloton (mee) te kunnen meten. De horloges kosten ? 299,- en de gelimiteerde editie kost ? 499,-. Kijk op Horloge.info/Festina voor meer nieuws en informatie over het merk.